Lørdagens kamper i kortformat

Hjemmeseier i Bergen, borteseier i Bærum

Fana – Rælingen 27-23 (12-12)

Det ble som ventet en tett kamp i Fana Arena i kveld. Hjemmelaget gikk opp i ledelsen, gikk ifra, ble hentet inn igjen, gikk fra igjen, Rælingen utlignet og det stod 12-12 til pause.

Andre omgang fortsatte som første, med den forskjellen at fra stillingen 14-14 gikk Fana opp i en 4 måls ledelse, og fikk dermed en luke som Rælingen ikke greidde å tette. Og da sluttsignalet gikk stod det 27-23 til hjemmelaget.

På hjemmelaget ble Oda Cathrine Lunne Mastad banens beste, med Christine Karlsen Alver som toppscorer med 9 mål – 7 av de på straffe.

Hos Rælingen ble Andrea Hanssen banens beste, og toppscorer med 8 nettkjenninger inkludert 1 straffe.

Haslum – Drammen 26-28 (13-15)

I kveld fikk Drammen revansj for de siste tapene for Haslum. Dette ble kampen der Drammen ledet så å si hele kampen. Det var en jevn kamp, men gjestene lå gjennom hele første omgangen noen skritt foran Haslum. Til pause var ledelsen på to mål, 15-13.

Andre omgang startet med et lite Haslum overtak og hjemmelaget ledet 16-15 etter bare tre minutter. To minutter senere hadde Drammen utlignet til 17-17. Derifra og ut holdt gjestene seg de nødvendige målene foran og vant til slutt 28-26.

Sander A. Øverjordet ble kåret til Haslums beste spiller, mens Mathias Kolstad Holm ble Drammens beste i kveld.

Vipers – Bucuresti 27-29 (14-14)

Handball.no skriver følgende om kampen til Vipers:

Aquarama-laget var nok en gang nære på å ta poeng i Champions League. Hjemmelaget fikk en fin start og ledet 4-1, men rumenerne kom likt på 5-5 og derfra fulgte lagene hverandre til midtveis i 2. omgang, da Bucuresti ledet med fem mål, 22-17.

Vipers kom også i denne kampen tilbake. Bucuresti, som skiftet trener etter forrige helgs uventede tap for Bietigheim, klarte imidlertid å holde unna og kunne ta med seg begge poengene hjem.