• Kari Brattset i duelle med Marta Mangue i søndagens kamp i Follo (Foto: Svein André Svendsen/NHF)

Litt nærmere landslaget

Med sine tre første landskamper i lomma har Kari Brattset tatt lange skritt i retning av mer landslagsspill.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Søndag var Glassverket-spilleren på banen i rundt 20 minutter da Norge tapte 25-27 mot Spania, etter at de norske jentene hadde hatt et visst overtak.

– Det var kjipt å tape den kampen. Det var ikke noe moro i det hele tatt. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Men forsvaret sitter ikke helt, og vi mistet flyten i angrepet, oppsummerer Kari Brattset overfor glassverketelite.no.

Østfoldingen debuterte med tre mål mot Tyskland på torsdag, og var også på banen i de to neste kampene i firenasjonersturneringen. Alt dette uten at hun egentlig var i A-landslagstroppen, men ble hentet inn som erstatter for en skadd Pernille Wibe.

– Det har vært utrolig morsomt å få bidra. Jeg skulle gjerne spilt litt bedre i et par av kampene, men jeg har lært mye og føler jeg er kommet litt nærmere landslaget. Det er tøff motstand, men sjansen er større for å være med videre nå enn om jeg ikke fikk vist meg fram i helgen, sier Brattset.

Nå ivrer hun etter å komme seg tilbake på trening med Glassverket igjen denne uken. Laget skal skal trene noen dager til før det blir en kort påskeferie.

– Ja, nå må jeg bare fortsette å vise at jeg er god nok for landslaget gjennom gode prestasjoner på klubblaget. Det er der grunnlaget legges, og nå savner jeg også jentene veldig, smiler linjespilleren.

Overgangen fra Fredrikstad ble offentlig for ganske nøyaktig to år siden. Da Brattset kom til Glassverket hadde hun aldri vært i nærheten av et landslag.

– På det tidspunktet var det riktig å ta steget videre fra Fredrikstad, selv om jeg også utviklet meg godt der. I Glassverket fikk jeg tatt noen ekstra steg, med internasjonalt motstand og god treningskultur. De to siste årene i Glassverket har vært helt konge. Der føler jeg at jeg har fått det nivået jeg trenger for å bidra også på det beste landslaget, sier Kari Brattset.

PS! For Glassverket-målvakt Martina Thörn ble det en ny dag på tribunen da Sverige tapte 29-37 mot Russland søndag. Hun hadde et håp om å bli hentet inn i troppen til den siste kampen, men i stedet måtte Sverige bytte en skadd utespiller.

Av Peter Tubaas