Larvik og Vipers enkelt til finale

Larvik-jentene (blidet) og Vipers kunne onsdag kveld juble for finaleplass i sluttspillet i GRUNDIGligaen for kvinner.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

I praksis var det liten tvil om hvem som skulle ta eg til finalen.

Utgangspunktet var enkelt; Larvik ledet 31-30 etter kampen i Trondheim, mens Vipers var bak 27-29 etter tap på Hamar.

Slik sett kunne det kanskje borge for to jevne kamper også i returoppgjørene. Men den gang ei.

For hjemmelagene festet et grep om finalebillettene, og vant til slutt enkelt;

Larvik – Byåsen 34-19
Vipers – Storhamar 29-19

Finalene spilles 18.mai i Kristiansand og 21.mai i Larvik. Vinneren sammenlagt er sluttspillmester, og får den nest høyest rangerte plassen Norge tildeles i E-cup.

All den tid Larvik er seriemester og dermed direkte kvalifisert til Champions League, vil Vipers uavhengig av utfall i finalene være sikret E-cup. Det er i praksis en plass i EHF Cupen som tildeles vinneren av sluttspillet.

Men denne plassen kan søkes omgjort til spill i Champions League-kvalifiseringen i stedet. Noe Norge har fått innvilget de seneste sesngene.

På bildet ser du Larvik-jentene juble for finaplassen onsdag kveld. Ser du nærmere på Gro Hammerseng-Edin og Marit Malm Frafjord, har de to ulike priser som ble delt ut etter kampen;

Hammerseng-Edin mottok på vegne av hele laget Fair Play-prisen, kåret av NHF sine dommere, dommerobservatører og delegater, som gjennom sesongen har evaluert hvilke lag som utøver best fair play.

Marit Malm Frafjord ble på sin side hedret av Larviks trofaste supportere som vinner av årets Viking-pris. – En ener gjennom sesongen, som alltid setter sine lagvenninner foran seg selv, het det i begrunnelsen.