• Thea Mørk. (Foto: Svein André Svendsen)

Larvik klart bedre enn Tertnes – og er ett poeng fra seriegullet

Larvik Håndballklubb smelte til fra start og hadde full kontroll på Tertnes i onsdagens seriekamp. Seier 40-23 gjør at Larvik er ett poeng unna å kunne kalle seg seriemester.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Vipers kan maksimalt få like mange poeng som Larvik har nå. Lagene møtes i Boligmappa Arena Larvik 29. mars, men tre dager før skal Larvik til Sola og kan sikre seriemesterskapet der.

Denne sesongen vil det kun bli spilt 20 kamper i Grundigligaen, etter at Halden gikk konkurs og måtte trekke laget. Haldens kamper er dermed trukket ut av tabellen. Det er første gang et elitelag må trekke seg midt i sesongen i Norge.

Thea Mørk satte inn 10 mål. Underveis passerte hun sin scoring nummer 500 i alle turneringer for Larvik. Amanda Kurtović rundet samme totalantall i seriekampen mot Glassverket i forrige uke.

– Vi følte at vi ikke var så gode mot Tertnes i cupfinalen, så det var deilig å smelle til i dag og vinne klart. Nå skal vi sikre oss seriegullet i neste kamp, sier Thea Mørk.

Kristine Breistøl og Vilde Ingeborg Johansen ble mandag tatt ut til samling med rekruttlandslaget, som skal til Frankrike og spille to kamper mot Frankrikes rekruttlandslag mens A-landslaget spiller Golden League.

Anja Hammerseng-Edin ble kåret til banens beste spiller. Søndag blir det stinn brakke i Boligmappa Arena Larvik. Mot Győr blir det utsolgt.

I en annen kamp i GRUNDIGligaen kvinner onsdag kveld vant Byåsen 33-26 mot Stabæk.

Hvem var favoritten på banen i dag? Du avgjør med en stemme på Publikumsfavoritten innen torsdag kl 1800!