• Foto: Hans Petter Wille

Kristoffer Henriksen kåret til månedens spiller!

Haldens Kristoffer Henriksen er kåret til månedens spiller i juli/august av det internasjonale håndballforbundet.

For første gang i historien går prisen til en beach-håndballspiller. I sommer tok Norge et historisk sølv i EM, og Kristoffer ble kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller, til tross for at han så finalen på tribunen etter et rødt kort i semifinalen.

 

Etter å ha lidd samme nederlag i kvartfinalene de siste 5 EHF Beach-håndball mesterskapene, gjorde Norge endelig gjennombruddet i sommer i Polen, og slo Kroatia 2-0 i kvartfinalen, før de også slo Russland i semifinalene. Kristoffer Henriksen var sentral i spillet, og hadde en viktig rolle i både forsvar og på stek i angrep. Til eurohandball sier Henriksen:

“Jeg har spilt for Norge siden 2014, men vi hadde ingen gode resultater å vise til før i sommer. Jeg er ekstremt stolt over å ha bidratt til å vise at nordmenn melder seg på for å spille blant de beste i beach-håndball. Når jeg ser tilbake på Polen, tenker jeg på gutta og laget, og den «boblen» vi bodde i. Vi var ekstremt fokuserte på oppgavene vi hadde foran oss. Vi trodde på oss selv, og fikk det til å skje».

Eurohandball skriver at det mest oppsiktsvekkende med Henriksens MVP-pris i Polen var at han fikk den uten å spille finalen mot Danmark.

«Jeg er så ydmyk over å bli kunngjort som turneringens MVP – Prisen viser dedikasjonen hele teamet har lagt ned. Men, hvis jeg kunne velge mellom MVP-prisen eller spille finalen, ville jeg valgt finalen hver gang.»

 

Vi gratulerer Halden og Kristoffer Henriksen med prisen!

 

Foto: Marte Smistad, handball.no