Kort om søndagens runde i eliteserien

Elverum og Vipers innfridde

Skrim Kongsberg – Fana 29-27 (14-12)

Første kamp ut søndag var mellom to av sesongens nykommere, Skrim Kongsberg og Fana. Lagene avsluttet fjorårs sesongen med et tett oppgjør i Bergen, der Fana til slutt trakk det lengste strået og dermed ble vinner av 1.divisjon, mens Skrim Kongsberg ble nr 2 etter å ha ledet hele sesongen.

Det hele startet litt nølende, med mye tekniske feil fra begge lag. Lagene byttet på å ligge ett mål foran, utligne og ligge foran igjen. Slik gikk kampen frem og tilbake før hjemmelaget greidde å rive til seg et lite forsprang, og lagene gikk til pause på stillingen 14-12 til Skrim.

Kampen fortsatte i samme sporet etter hvilen. Hjemmelaget var en periode oppe i 5 måls ledelse, men Fana kom tilbake og to minutter før slutt stod det 28-27 til Skrim. Men Skrim var sterkest mot slutten og 360 tilskuere fikk se at hjemmelaget avsluttet kampen med stillingen 29-27.

Tiril Günther Merg ble kåret til Skrims beste spiller, mens Andrea Solstad kunne reise hjem til Bergen med bestemannspremie for Fana.

Vipers – Fredrikstad 33 -20  (15-12)

Fjorårets mester mot Fredrikstad. Et Fredrikstad som tapte sin serieåpning mot Storhamar mens kveldens kamp var serieåpning for hjemmelaget.

Gjestene fra Fredrikstad  tok føringen og ledet 2-0 før det var gått 2 minutter av kampen. Hjemmelaget scoret deretter to på like mange minutter. Og siden fulgte lagene hverandre mål for mål til det stod 10-10 og det var spilt 21 minutter av første omgang. Derifra og ut omgangen greide Vipers å rykke litt ifra, og kunne gå til pause med 3 måls ledelse.

I andre omgang tok Vipers tidlig grep om kampen og Fredrikstad kom aldri nærmere enn de tre målene de låg bak til pause. Fjorårets mestere økte ledelsen mer og mer, og kampen endte til slutt med 13 måls seier til  Vipers i sesongåpningen.

Henny Ella Reistad ble kåret til Vipers beste spiller og Louise Karlsson ble Fredrikstads beste spiller.

 

Rælingen – Oppsal 24-30 (8-18)

Rælingen slo Sola i kvalifiseringen til eliteserien og var dermed tilbake på toppen  etter 1.års opphold i 1.divisjon. Laget tok søndag kveld imot Oppsal i en kamp som var sesongåpning for begge lag.

Hjemmelaget tok raskt ledelsen i kveldens kamp, gjestene fra Oppsal svarte kontant og scoret 4 før Rælingen satte sitt mål nr 2. Etter 9 minutters spill og stillingen 8-2 til gjestene tok hjemmelaget time-out, og satte deretter sin scoring nr 3. Ved halvspilt omgang hadde Oppsal økt ledelsen til 12-4. Bortelaget bare fortsatte scoringsrekken sin, og ved pause stod det 18-8 til Oppsal.

Andre omgang holdt fram omtrent som den første, med gjestene i føringen hele omgangen. Men selv om Oppsal vant relativt klart med 6 mål så var Rælingen best på målstatistikken i andre omgang.

Karina Selland ble kåret til hjemmelagets beste spiller, mens Eira Aune ble tildelt BB hos Oppsal

Bodø – Bækkelaget 13-34 (6-15)

Bodø måtte gjennom to kvalifiseringskamper for å kunne fortsette å kalle seg eliteserielag sist sesong. Det endte godt for Bodø sin del, og i kveld tok de imot Bækkelaget til serieåpning i Bodø Spektrum.

En ikke fullt så bra start på sesongen fro hjemmelaget sin del. Dvs, de tok ledelsen etter ett minutt, men Bækkelaget svarte kontant og så seg egentlig aldri tilbake. Og ledet 15-6 til pause.

Andre omgang fortsatte der den første sluttet, med stort trykk fra Bækkelaget og til tider høy temperatur hos hjemmelaget. Noe som resulterte i rødt kort til Andrius Mikko etter vel halvspilt andre omgang.

Gjestene fra Oslo gav seg ikke før de hadde scoret 34 mål mot Bodøs 13.

Sturle Erland ble kåret til beste spiller hos Bodø, mens hos Bækkelaget ble Nikolai Wiig tildelt bestemannsprisen.

Falk Horten – Elverum 19 -36 (11-16)

Begge lag hadde allerede en kamp hver bak seg. Elverum kom fra seier over Nærbø, mens Falk Horten måtte se seg slått av Drammen HK i sin første kamp.

Gjestene fra Elverum kom best i gang i kveldens kamp. Og ledet 3-0 etter 5 minutter. Da var det hjemmelaget sin tur til å komme med 3 raske mål, og utligning til 3-3 etter 10 minutter. Videre utover i omgangen fulgte lagene hverandre som skygger, før Elverum etter knappe 22 minutter fikk en liten luke. Og kunne gå til pause med 5 mål mer i protokollen enn Falk Horten.

Kampen som startet så bra for hjemmelaget holdt ikke hele veien inn i dag. For Elverum dro sakte men sikkert mer og mer ifra. Da sluttsignalet gikk kunne bortelaget gå av banen med nok en seier, 36-19 og tabelltopp.

Michael Jonassen ble kåret til Falk Hortens beste mann i kveld, hos Elverum ble Lukas Sandell banens beste.