– Kommer alltid til å være en del av Storhamar-familien

Stine Lidén legger opp.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Av Storhamar v/ Tore Stensrud

Sisteskansen har vært i klubben i ni sesonger, og minnene er mange.
– Jeg er så takknemlig for å ha vært en del av Storhamar-familien, sier hun.

Det satses mer enn noen gang i Storhamar, men vår førstemålvakt gjennom mange sesonger var usikker på om hun ville være med videre. Nå har hun bestemt seg for at 20 år med håndball, 13 av dem på toppnivå, er nok.

– Jeg synes det var et vanskelig valg, men nå er det tid for å prøve noe nytt. Tiden min i Storhamar har vært kjempefin! Jeg har vært med på mye, både på godt og vondt. Det første året mitt stod jeg bak Heidi Tjugum, og det var veldig stort å få lære av henne. Etter hun ga seg hadde jeg rollen som andrekeeper i to år, og satt hovedsakelig på benken da. De årene var veldig lærerike og morsomme, spesielt med tanke på at vi spilte europacup. Det var en utrolig morsom opplevelse å få være med på! Det å spille i Budocnost, Leipzig og Bios Miganos var kjempestort! De andre årene har også vært spennende, med alt fra bronsemedaljer, til åttendeplass og ett år i 1.divisjon. Vi har opplevd det meste i denne klubben, mener Lidèn.

Takker Steen og Sundmoen

Det er spesielt en seriekamp hun husker godt.

– Uavgjortkampen mot Larvik i Prestrudhallen. Den stemningen vi hadde der, og måten vi spilte på var helt fantastisk. Jeg er så takknemlig for å ha vært en del av denne Storhamar-familien, både publikum, de frivillige og alle i og rundt laget! Jeg kommer uansett til å være mye i hallen fortsatt, og kommer alltid til å være en del av  Storhamar-familien, sier hun.

Er det noen som har betydd noe ekstra for deg i Storhamar?

– Tormod Steen har vel vært den viktigste personen for meg i min tid her! Han hadde troa på meg, og det var han som fikk meg til å få selvtillit og troen på at jeg kunne bli god. Kamilla Sundmoen er jeg veldig glad for å ha spilt med! Jeg føler at hun ER Storhamar! Jeg, Linn-Marie Birkeland, Betina Riegelhuth og Kamilla har jo spilt sammen i lang tid. Jeg føler at vi har vært med på å bygge opp litt av det Storhamar er blitt, med begeistring og lojalitet, sier Stine Lidèn.

Håndballhode

Trener Arne Senstad bekrefter at målvakten, som nå legger opp, har hatt en viktig rolle i mange år.

– Hun har vært en viktig bidragsyter. Vi var så heldige å ha Heidi Tjugum i starten da Stine kom hit som ung og lovende, og hun tok arven videre. Vi har jobbet mye for å få ut potensialet hennes. Hun kunne også blitt enda bedre hvis hun hadde gjort mer ut av treningsarbeidet. Den fysiske biten har ikke vært hennes styrke, men hun har vært en smart og taktisk målvakt. Jeg er sikker på at hun kunne nådd enda lenger. Vi har mye å takke Stine for. Om hun ikke har vært først i løypa når vi har løpt, er hun en av dem med best håndballhode i laget. Hun har vært seriøs i med tanke på kamp og forberedelser, sier treneren.
 – Trygt på Hamar
Målvaktskarrieren i Storhamar er over, men Stine Lidèn blir i Hamar.
– Jeg skal fortsette i jobben som assistent på Ener ungdomsskole, også skal jeg fullføre bachelorgraden min på folkehelse med vekt på fysisk aktivitet. Jeg har lyst til å jobbe med barn og unge fremover. Jeg skal ihvertfall være med på keeperakademi med Storhamar bredde, og jeg har spurt Arne om jeg kan være med på en eller annen måte rundt elitelaget.
Stine Lidèn har funnet kjærligheten med en Hamar-mann og blir boende i byen.
– Jeg har jeg jo hele mitt voksne liv her, kom jo hit da jeg var 19-20 år. Jeg trives også veldig godt på Hamar, liker at det er en liten by, som ikke er så langt unna Lørenskog hvor jeg er fra. Jeg føler meg hjemme her. Synes det er trygt og godt på Hamar, sier Lidèn etter ni sesonger i gult og blått, og kamper for rekruttlandslaget og beachlandslaget.
Takk for alle redninger og gode minner!