• Fra kampen mellom Norge og Tyskland. Foto IHF

Kjære juniorgutter, må dere gjøre det så spennende?

Gikk fra seks mål bak, til seks mål foran for så å vinne med ett ca 5 sekunder før slutt

Åttendedelsfinalen mot Brasil i kveld ble av det særdeles spennende slaget. Fra å ligge seks mål bak midtveis i første omgang til å ligge seks mål foran halveis i andre omgang for å til slutt vinne med ett mål. Og det kom knappe fem sekunder før full tid.

Om du fulgte med på live-streamingen fra Spania kunne du se en kommentar knappe ti minutter ut i kampen som sa at «Brasil har allerede vunnet kampen». Så feil kunne de ta, selv om det en liten periode nok var flere som var inne på samme tanken.

De norske guttene tok tak og snudde kampen, og fra å ligge seks mål bak halveis i omgangen snudde de  til å ligge bare ett mål bak til pause.

I andre omgang tok Norge styring fra start av, spilte «fletta» av brasilianerne en periode og gikk fra å ligge under 13-14 til å lede 20-14 på under ti minutter.

Men så våknet gjengen fra Sør-Amerika og sakte men sikkert spiste de opp det Norske forspranget. Syv utvisninger og ett direkte rødt kort var naturlig nok medvirkende til at det fem minutter før slutt stod 27-27.  Begge lag fikk en scoring til og det stod 28-28 før Simen Holand Pettersen satte inn Norges siste scoring bare sekunder før slutt.

Og de Norske guttene skal spille kvartfinale mot Egypt torsdag kveld kl  18:45. Også den kampen ser du på IHF’s Youtube kanal