• Fra kampen mellom Norge og Egypt. Foto: IHF

Kampen om femteplassen

men også om sjette, syvende og åttende

Litt historie, Norge ble nummer fire i Junor VM i 1995. Dette er den beste plasseringen for våre juniorgutter. Mesterskapet før, i 1993 ble de nr syv. Både før og etter har beste plassering vært nr ti. Så uansett hvordan det går i kampen mot Danmark så blir dette et av de beste Junior VM’ene noensinne.

Lørdagens motstander Danmark har en litt bedre statistikk å vise til. De har to gull og fem sølv å skilte med fra tidligere mesterskap. Men det var da, nå er nå.

I kampen om femteplassen møter Norge (igjen) et dansk lag som før mesterskapet av mange var tippet helt i toppen når regnskapet skal gjøres opp. I årets mesterskap møttes de to lagene i innledene runder og da vant Danmark med ett fattig mål, etter å ha ledet med seks til pause. Det betyr at de norske guttene har alle sjanser til å slå danskene i morgen.

Kampen starter kl 13:00 og du ser den på IHF’s Youtube kanal

De to andre lagene som er med å kjempe om plassen fem til åtte er Slovenia og Tunis. Det betyr at Norge skal spille kamp også på søndag, motstander blir enten Slovenia eller Tunis, klokkelsett blir enten kl 09:00 eller 11:30.