• FOTO: Per-Åge Eriksen

Kampen for tilværelsen

18:00 Gjerpen-Follo HK Damer

Gjerpen reddet eksistensen i Eliteserien i siste sekund, i siste seriekamp, da de møtte Fana på hjemmebane. Med alle marginer på sin side kunne de kjempe om muligheten for å forbli i eliteserien en sesong til, men de møter tøffe motstandere i 3.plassen i 1.divisjon, nemlig Follo HK Damer.

Follo HK Damer kunne sikre seg kvalik-plassen to runder før serieslutt, da de kun trengte 2 poeng for å sikre plassen i forhold til Volda som pustet dem i nakken på plassen bak. Med innbyrdes seier over nevnte Volda, kunne Follo ta det med ro siste runde – uansett utfall ville de ha kvaliken klar.

Gjerpen har møtt tøff motstand denne sesongen, og har spilt mot flere spillere og lag som har fått prøvd seg i både E-cup og CL. Follo på sin side fikk kjenne på elite-nivået da de møtte Storhamar på hjemmebane i cupen i fjor, en kamp de til tider hang med på, før Storhamar dro i land seieren i Langhushallen. Nå venter lagene tøff motstand da det skal kjempes om tilværelsen i eliteserien sesongen 2019/2020.

Follo HK Damer har noen stabile skyttere, hvor to av spillerne ligger på over 100 mål denne sesongen. Strekspiller Ida Ringlund Hansen (110) og bakspiller Tina Magnus (108). Gjerpens Annick Lipman har vist seg å være en god og stabil målvakt denne sesongen, og nå gjenstår det å se hvem som har mest å gi de siste kampene for sesongen.

Hvem som får den siste plassen i Eliteserien avgjøres på best av 3 kamper. Hvor det må bli en vinner i hver kamp. Er det likt etter ordinær tid vil det spilles ekstraomganger av 2×5 minutter. Er det også likt etter disse vil det spilles nye 2×5 minutter. Skulle det også stå likt etter dette vil kampen avgjøres på straffer.

Kampen spilles klokken 18:00 i Skienshallen, er du ikke i hallen kan du se kampen hos direktesport.no