• Foto: Roy Johansen

Kampen for glede!

Cenika gir 6000 kroner per mål DHK scorer til SuperSelma

15:00 Drammen – Runar

Kampen mot Runar har flere betydninger for Drammen, etter tapet i Sandefjord skal det revansjeres, men kampen har også betydning for en lokal organisasjon. Superselma er en veldedig organisasjon som jobber for å bedre tilværelsen for kreftrammede barn i Drammen og resten av Norge. Stifteren av organisasjonen, Tommy og kona gikk gjennom enhver foreldres verste mareritt da deres datter ble rammet av kreft.

– Det  hele startet der. Vi så selv hva som var viktig i en slik situasjon. Når sykdommen blir en så stor del av hverdagen er det viktig med de små og store øyeblikkene imellom for å kunne holde motet oppe. Vi ønsker å hjelpe barn som er spesielt hardt kreftrammet og deres familie. Mange av de tingene man tar for gitt i en vanlig hverdag kan være de største hinder i slike perioder. Å for eksempel kunne gi en hesteglad jente en dag med hester kan være et minne som varmer ekstra i den tøffe perioden. I 2016 slo vi oss sammen med Støtteorganisasjonen for kreftrammede og da har vi klart å nå ut til enda flere i landet, kunne Tommy i Superselma fortelle. 

Cenika har de siste fem årene kjøpt en kamp i året hvor alle kommer gratis inn og hvor de donerer 6000 kroner per scoret mål. For Svein-Tore i Cenika er dette en måte de liker å hjelpe på.

– Vi har hatt flere forskjellige veldedige organisasjoner. Det vi ser etter er organisasjoner som har et mål og budskap vi liker og som helst jobber lokalt. Istedenfor å bare gi en sjekk så synes vi det er morsommere å kunne kombinere dette med sport. Vi tror at dette skaper mer oppmerksomhet rundt organisasjonen enn om vi bare sender en sjekk og flere vil bli oppmerksomme på det gode arbeidet Superselma utretter. 

Har du lyst til å lære mer om Superselma og deres arbeid finner du lenken til deres hjemmeside her: //www.sfk.no/

 

16:00 Bodø – Haslum

Bodø tar i mot Haslum i Bodø Spektrum. Haslum kommer fra seier mot Halden, og to svært viktige poeng. Laget ligger nå over kvalikstreken. Stian Brevik er klar igjen for Haslum, etter å ha vært ute med strekkskader over lengre tid.

 

18:00 FyllingenBergen – ØIF Arendal

Søndag tar FyllingenBergen i mot Arendal, et sted de bruker å ha overtallet over sørlendingene. Kun to seriekamper har ØIF Arendal vunnet på andre siden av fjellet. Fyllingen er også ett av to lag som har klart å hente poeng mot ØIF Arendal i Eliteserien i år. 23-23 i sesongåpningen i Arendal. Men bortelaget har ikke tapt i Bergen siden 5. oktober 2016, og motivasjonen om å holde tabelltoppen til nyttår burde være god nok til å sloss i Framohallen.

 

Få oversikt på www.handballtv.com