Kampen de norske guttene måtte vinne

Og seier ble det (om enn noe spennende)

Norge møtte i kveld Egypt i første kampen i hovedrunden.

Etter å ha slått Tunisia i gruppespillet gikk Norge inn i hovedrunden med to poeng. Egypt spilte uavgjort mot Ungarn, og fikk således med seg ett poeng fra gruppespillet. De andre i Norges gruppe foruten Egypt,  er Danmark, Sverige, Tunisia og Ungarn.

De norske guttene åpnet hardt og kontant i forsvar, men Egypt satte likevel inn kampens første scoring. Og andre – etter innspill til strek. Og norsk utvisning etter bare knappe 2 minutter. I overtall spiller Egypt seg til nok en scoring, og øker til 3-0. Ikke den beste starten for de norske guttene ☹.

Etter 4 ½ minutt kommer (endelig) Norge sin første scoring, på straffe, og redusering til 1-3. Ny redusering og 2-3 etter en litt heldig ballveksling.

Etter 9 minutter redder Torbjørn Bergerud først skuddet og får kastet seg etter returen, raskt utspill og  Magnus Abelvik Røed fosser i angrep og setter inn 6-5 til Norge.

To utvisninger til Egypt og en til Norge (samtidig), 10 minutter spilt og det står 7-7. Her gikk det en periode både fort og upresist for begge lag. Redning Torbjørn, kontring og scoring, Egypt i angrep, scoring, Norge raskt i angrep, felling, straffe og scoring.  Og 9-8 til Norge etter knappe 14 minutters spill.

Strekspilleren til Egypt fikk stå vel mye «alene» og det ble både innspill og scoringer. Men Norge var stadig ett lite skritt foran, og Sander Sagosen kontret inn Norge sitt mål nr 11 (og sitt mål nr 5) for kvelden etter drøye 17 minutter. Knappe minuttet etter økte han til 12-9.

Straffe og utvisning, straffe og utvisning – Egypt fikk sin femte utvisning og Norge sin fjerde straffe. Men ingen scoring denne gangen. Med 8 minutter til pause står det 12-11 til de norske guttene. Forresten 13-11 😊. Langt egyptisk angrep og norsk redning, norsk angrep, skudd, redning, retur, skudd og mål, 14-11.

To raske scoring fra Egypt og plutselig var de bare ett mål bak (igjen). Med tre minutter til pause legger den norske benken time-out kortet på stillingen 15-13 til Norge. To angrep senere (ett til hvert lag) står det 16-14.  Men så var det den egyptiske strekspilleren da…. men denne gangen stod Torbjørn Bergerud der som en vegg. Ikke bare en gang, men to ganger. Og jammen tok han ikke det tredje skuddet også, for så å avslutte med å ta 7-meteren. Alt i ett og  samme angrep.

Pauseresultatet? 16-14 til Norge.

Norge startet andre omgang med en mann utvist og en scoring. Egypt med ingen mann utvist og en scoring. 17-15 før minuttet var gått.

Stygg egyptisk takling av Magnus Abelvik Rød, og direkte rødt kort til den egyptiske spilleren. Frikast til Norge og 18-15.

Det jobbes tidvis godt i det norske forsvaret, og i angrep, 20-16 til Norge etter 6 minutter. Og norsk utvisning like etter. Men glimrende forsvar og ditto målvakts spill gjør at utvisningsperioden ender kun 1-1.

Nei, nå rotes det litt for mye i det norske angrepet og det er litt for åpent i det norske forsvaret. Halvspilt omgang og Norge leder 23-21, som like etter ble til 23-22. Og norsk time-out. Og norsk straffe, som Magnus Jøndal satte i mål 😊. Og så ble det straffe andre veien med påfølgende scoring. Ny norsk straffe, men rett i treverket.

Magnus Abelvik Rød med tempo, skudd og MÅL. Og 25-23 til Norge med 10 minutter igjen av kampen. Lang pasning fra Bergerud, kontring og måååål (og pulsen roer seg noe 😊). Det går fort, det går veldig fort . Egypt scorer og Norge kickstarter og scorer før Egypt helt forstår hva som skjer.  Det er 6 minutter igjen av kampen da Sander Sagosen setter inn 28-25. Straffe til Egypt men der står Torbjørn Bergerud!

29-26 til oss (ja, det er «oss» som gjelder nå) med 3 ½ minutt til slutt. Egypt reduserer, Sagosen får tilsnakk for «filming», og scorer like etter. 30-27 til Norge. Vi snapper, kontrer og scorer, 31-27 og da får det så vere at Egypt får en scoring like etter, det er 1 minutt igjen og stillingen er 31-28. Eller 32-28 tenker jeg vi sier. Og seier ’n er vår runger fra tribunen.