Jan Thomas Lauritzen om kveldens kamp

Drammen – Halden 18:00

Saken ble først skrevet av Mats Gundersen for Drammen

Forrige søndag ble en nedtur for Drammen. En tøff bortekamp som ikke gikk den veien vi hadde håpet på. Nå er den kampen børstet under teppe og en ny utfordring står på trappene. I kveld kommer Halden på tur og der er det den gamle landslagsveteranen Jan Thomas Lauritzen som har blitt trener. Jan Thomas har spilt 254 kamper og scoret 557 mål for herrelandslaget noe som gjør ham til en av gutta med aller flest kamper under beltet. Vi har tatt en prat med ham om høyt og lavt.

Gratulerer med ny trenerjobb Jan Thomas. Hva trigget deg til å ta fatt på trenerjobben i Halden?

– Takk takk! Jeg skal være ærlig. Det å være en del av en garderobekultur over så mange år setter spor og var noe jeg savnet. Kombinert med savnet etter adrenalinet an fikk av kamper muligheten til å trene laget fra hjembyen min gjorde det til en jobb jeg ikke kunne si nei til.

To sterke cupkamper og en imponerende borteseier mot Haslum er fasiten så langt. Hvordan oppsummerer du disse kampene?

– Det er en god start men kun en start. Det er små marginer som avgjør i seriekampene, i cupen har det vært lag i lavere divisjoner så det er jo greit, men det er mange jevne lag i Eliteserien nå så det blir mange tøffe kamper. Vi må bare fortsette å jobbe på så er ingenting umulig.

Hva kommer til å bli Haldens sterke sider denne sesongen?

– Vi skal være «gjærrige» bakover. Forsvaret vårt ser mer stabilt ut enn i fjord så der har vi jobber bra.

Dere mistet Victor Skillhamar før sesongen, hvordan har dere erstatte han?

– Victor var en viktig spiller for oss så det er alltid tøft, men de unge gutta vi har her har tatt gode steg og vi var trygge på å gi de sjangsen.

Sånn statistisk så har Drammen vært en tøff bortebane for Halden. Har dette noen påvirkning på gutta eller er det «water under the bridge»?

– Drammen er et godt lag og har vært  bedre enn oss, men vi går alltid inn i kampen og har troen på at vi kan vinne. 

Hvilke mål har dere satt dere før sesongen?

– Vi  har ikke satt oss alt for konkrete mål angående plassering. Vi jobber med prosesser og utvikling av spillet vårt og så ønsker vi å være på øvre halvdel slik at det blir sluttspill.

Hva kan DHK-publikummet forvente seg av Halden til lørdagen?

– Vi kommer til å kjøre på for å skape en bra håndballkamp. Som nevnt tidligere så er det mange jevne lag i ligaen og dette er en kamp jeg tror kommer til å bli jevn og spennende, og så tar vi med oss 2 poeng til Halden 

 

Oppgjørene i fjor endte med seier for Drammen i begge kampene, nå ventes en tøff kamp i Drammenshallen kl18:00. Billetter kjøpes her. Skal du ikke i hallen finnes oversikt på www.handballtv.com