Jakten på finale

Etter en lang, og kanskje ufrivillig, håndballpause er det omsider klart for å fortsette sluttspillet.

18:30 Elverum – FyllingenBergen

Etter at ØIF Arendal valgte Kolstad i semifinalene, ble Elverum sittende igjen med FyllingenBergen. Laget som endte på 5.plass i serien og slo ut Runar Sandefjord i kvartfinalene.

Spesielt i den første kampen imponerte bergenserne med en enorm vinnervilje. Etter å ha ligget under med 8 mål på det meste så snudde de gulkledde til seier i Sandefjord. Hjemmekampen i Framohallen endte med oppskriftsmessig seier og dermed kunne Fyllingen ta seg til semifinale etter bare to kamper i kvartfinalen. Sterk prestasjon av laget som trenes av Andreas Gjeitrem og den tidligere Elverum-assistenten Fredrik Ruud.

Elverum på sin side trengte også bare to kamper på å sikre seg semifinale i sluttspillet. Bækkelaget klarte ikke å stå i mot laget som endte som nummer 2 i serien og dermed kunne de hvite og svarte juble for semifinale etter to strake seiere. Nå som semifinalen er i gang så spilles det best av fem kamper, noe som gjør det enda mer forutsigbart. Etter fem kamper så vil det beste laget stå igjen med finalebilletten, og da nytter det ikke å skylde på utvisninger, uflaks og alt annet som gjør at du ikke klarer å bikke de jevne kampene i din favør.

Fyllingen er et kult lag som har trenere som tør å stikke seg litt frem. Med sin skyhøye selvtillit så har Andreas Gjeitrem tatt med seg kanskje den fremste egenskapen han også hadde som spiller. Han har trua på seg selv og spillerne, noe som tydelig har smittet over på spillerne som har tatt stor steg i år. I tospann med Fredrik Ruud så har Fyllingen en meget sterk taktisk duo på benken, noe som gjør at det blir en spennende duell i duellen på trenerbenken. Fyllingen har et velkjent 7 mot 6 spill som har gjort at de har bikket mange kamper i sin favør. Så spørs det om spillerne er like komfortable med spillet når de vet at ved en liten feil så ligger ballen i egen nett. Morten Nergaard har en scoringsprosent tett opp mot 100% på akkurat det med å kaste ballen i målet. I en bortekamp i Champions League mot spanske Naturhouse La Rioja ble målvakten Elverums toppscorer med 4 mål.

 

Kampen mellom Elverum – FyllingenBergen kan du se hos direktesport.no klokken 18:30

 

19:15 ØIF Arendal – Kolstad

Marinko Kurtovic er full av optimisme før kampen mot Kolstad, og har flere strenger å spille på enn på lenge. Det kan bli viktig foran en lang og utmattende serie med semifinaler. Bortsett fra langtidsskadde Kristoffer Pedersen og Josip Vidovic er alle spillerne disponible til semifinalen mot Kolstad. Kenny Ekman fikk mandag klarsignal etter sin tommelskade og operasjon.

– Ja, alle er disponible nå. Nå kan vi rokere mer, som er fint for oss. Ingen lag kan planlegge hvordan de skal spille mot oss, ettersom vi har mye vi kan skifte på, forklarer Marinko Kurtovic til oifarendal.no.

 

19.15 onsdag kveld starter kampen, den første av fem semifinaler i jakten på en sluttspillfinale. En jakt som startet da serien startet i september, som fikk et første klimaks da seriegullet ble sikret og skaffet samtidig ØIF fordel av avgjørende kamp på hjemmebane i alle rundene. Neste klimaks var tre tøffe oppgjør mot Nærbø, der det til slutt endte 2-1 i kamper for ØIF.

Marinko Kurtovic forsøker å beskrive hvor viktig den første hjemmekampen blir for hans elever.

– Utrolig viktig blir den. Det er her vi må sette standarden. Vi har en fordel av ekstra hjemmekamp og det må vi utnytte. Det er på hjemmebane vi må gjøre det og vise oss gode nok, men sluttspill er og blir sluttspill, poengterer Marinko.

 

– Vi må prestere som lag, men samtidig må spillerne vise at de VIL spille. Det er konkurranse om plassene nå. Det må vi utnytte. De skal få kjenne på attityde. Nå har vi folk vi kan skifte på, samtidig som vi kan spille flere systemer i forsvar, ikke bare i den første kampen, men også i de neste. Vi trenger ikke å stå med de samme i kamp etter kamp, en stor fordel for oss, mener Marinko.

 

 

 

Her kan du lese hva Kolstad sier før første semifinale mot ØIF Arendal:

«Jeg forstår Arendal-spillerne»