Ingen norsk jubelkveld i Champions League

To måls tap for Elverum

Knappe fire minutter spilt, hjemmelaget med utvisning og begge lag med en scoring hver. Dvs før Elverum putter på til ledelse 2-1. Det går som kjent raskt i håndball, og til tider ekstremt fort i herrehåndballen, og brått er stillingen 3-3, nei forresten 4-3 til Elverum. Det etter en råsterk gjennomløpning av Magnus Fredriksen.

Etter 10 minutter leder Elverum 7-4 og Morten Nergaard klinker til med nok en god redning. Men Elverum kan sine ting også i andre enden av banen, med et innspill til strek og en klassevending og det står 8-4 til Elverum. De polske vertene svarer imidlertid med et raskt angrep og redusering til 5-8.

En feil fra Elverum og Orlen kontrer inn 6-8. Vertene får en utvisning og gjestene får en scoring, 9-6.  Før det blir 10-7 og omgangen er halvspilt. Rett og slett drømmestart for Elverum dette 😊.

Men det nytter ikke å hvile på laurbærene for Orlen Wisla Plock kan og score mål, og reduserer til 8-10.  Som etter en flott kontring blir til 9-10, og en to-minutter til Elverum.

Verten legger om forsvaret sitt til 5-1, publikum i Polen piper etter beste evne, Elverum med en teknisk feil og utligning til 10-10 etter at Orlen Wisla Plock setter ballen i Elverums åpne mål. Rett før Elverum er fullt lag går hjemmelaget opp i ledelsen for første gang i kampen, og Apelgren legger time-out kortet.  Marginene er på Elverums side og de utligner til 11-11 før polakkene nok en gang scorer og leder 12-11 med knappe 10 minutter til pause. Begge lag scorte noen ganger til og gikk til pause med 17-15 til hjemmelaget.

Press over hele linja, et lite trick skudd fra kanten og redusering til 16-18 som ble til 16-19. Det er tøffe tak utpå der, frikast, innkast og begynne på nytt. Møt og heng på, og scoring i begge ender og redusering til 18-20. Økning til 21-18, holding i trøya, felling og straffe til Elverum. Ny redusering og 19-21 etter drøye 5 minutters spill i andre omgang. Åpent i Elverums forsvar, men Morten målmann ryddet opp. Redning, kjempepasning fra Nergaard, og ny redusering 20-21. Det hjelper på å jobbe knalltøft i forsvar. Det som ikke hjelper er teknisk feil i angrep, det blir kontring og mål imot og 22-20 til hjemmelaget.

Elverum jobber tungt, men godt, får straffe, men det blir redning. Og fremdeles to mål bak, men nå med en mann mer i litt mer enn 1 ½ minutt. Og så ble det scoring og redusering til 22-21.

Det er låvedører også i Polen, og den benytter Elverum seg av, redusering 22-23. Men de sliter i forsvar, og Orlen Wisla Plock kommer på skuddhold nok en gang. Og øker til 24-22, før Elverum reduserer til 23-24. Og vertene bytter målvakt.

Brutale tak fra Orlen Wisla Plock uten at det blir reagert på det, og Elverum tar time-out etter knappe 14 minutters spill og ett måls ledelse til vertene. Og utligning (endelig må vi vel si 😊) til 24-24 etter halvspilt omgang. Utvisning til Orlen Wisla Plock som leder med to igjen, og 12 minutter til full tid. Med en flott flyver reduserer Elverum til 25-26, og det er atter stor spenning i kampen. Hvert angrep teller, og på stillingen 28-25 til vertene får Elverum straffe, og rett i mål og redusering til 26-28. Ny redusering og spenningen lever, 27-28 som blir til 29-27. Og redning fra Orlen Wisla Plock. Elverum møter langt ute og 30-27 til Orlen Wisla Plock. Teknisk feil på gutta fra Hedemark og løpet er kjørt. Og med straffe og 8 sekunder igjen blir sluttresultatet 30-28 til hjemmelaget.

Foto. Viasat 4