Ingen Champions Leauge Byåsen tapte semifinalen i kvalifiseringen

Claus Mogensen og Byåsen må innse at det ikke holdt mot Podravka.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Kroatene ledet 18-9 allerede til pause i semifinalen i Serbia lørdag ettermiddag, og holdt nesten den samme differansen ut.

Podravkas seier ble til slutt på 31-23.

Fornøyd med utfallet er Claus Mogensen naturlig nok ikke. Ei heller prestasjonene.

– Jeg er skuffet. Vi spilte ungdomshåndball mot voksne, er Mogensens kommentar til Adressa.no i etterkant av kampen.

Det var særlig forsvarsspillet som sviktet. Slikt straffer seg mot rutinerte kroater.

– Vi spiller alt for pent i forsvar, vi er altfor passive og tar ikke initiativ, noe som gjør at vi kommer alt for sent inne i duellene. Vi blir et lite hakk bedre i andreomgangen, men vi har mye å gå på, sier han.

Fremover gikk mange av skuddene til Byåsen-backene i blokken til det kroatiske midtforsvaret. På grunn av dårlig flyt i angrepsspillet valgte spillerne ofte løsninger som ble altfor enkle for erfarne Podravka, rapporterer Adressa.no.

–  På dette nivået, for vi møter en smart lag, som kjører over oss når vi ikke har en tydelig plan med det vi gjør, sier Mogensen.

Maria Hjertner ble et lyspunkt i det hele på Byåsen, som lagets toppscorer med 6 mål. De seks scoringene kom på bare syv forsøk.

– Det var virkelig imponerende det hun viste i dag. Hun viste at hun er på et høyt nivå, et landslagsnivå, og tok utfordringen på strak arm, sier Byåsen-treneren til Adressa.no.

Søndagens «bronsefinale» i Champions League-kvalifiseringen har betydning for Byåsens inntreden i CupWinners cup. En tredjeplass i Serbia vil bety at trønderne går inn i tredje runde av CWC.

Mens et tap søndag vil bety en ekstra kvalifiseringsrunde.

– Vi har noe å spille for i morgen også, og vi skal endre på mye frem til i morgen. Det viktigste er at jentene viser tæl og vilje i det de gjør ute på banen, det synes jeg manglet i dag, sier Mogensen til Adressa.no.