• Foto: Terje Refsnes

Imponerende opphenting i målrik kamp

«Håndballspiller» og Trond Sørøy har snakket med Ragnhild Valle Dahl etter kampen mot Metz

Tekst: Trond Sørøy. Mandag 21. oktober 2019

Vipers lå under med åtte mål i hjemme i Aquarama mot Metz i gårsdagens Champions League-oppgjør. Men anført av Emilie Hegh Arntzen og Ragnhild Valle Dahl kjempet de seg tilbake og sikret uavgjort resultat 38-38 i en usedvanlig målrik kamp.

Ragnhild Valle Dahl kom til Vipers fra Molde i sommer og begynner nå å bli varm i trøya og gjør de tingene hun var så rå på i fjor. Mot Metz smalt hun inn 7 mål på 8 skuddforsøk og ble kåret til Vipers viktigste spiller.

Ragnhild Valle Dahl: «Det var gøy i går! Det var en tøff kamp og det ble vanskelig i andre omgang der da vi lå under med åtte mål. Jeg synes at vi viste god moral, vi ga oss ikke og tok ett og ett mål. Jeg er veldig fornøyd med lagets innsats.»

Å spille i CL kontra i serien i Norge.
«Det er klart det er et høyere nivå å være utpå banen i Champions League sammenliknet med å spille i den norske ligaen. Du møter bedre spillere og bedre lag – alt er mye mer fysisk. Det er veldig artig å spille CL-kamper – det er noe som alle gleder seg til foran hver kamp.»

Liv på tribunen.
«Det var veldig god stemning i Aquarama i går. Publikum var veldig bra og de hjalp oss veldig.»

Fikk selvtillit.
«Det er klart at det hjelper på når man treffer og ballen går i mål. Man får et slags kick som gjør at man tør å skyte igjen.»

Høyt nivå.
«Jeg opplever at det er et høyere nivå i Vipers enn hva jeg er vant med fra tidligere. Vipers er Norges beste lag som stort sett består av landslagsspillere. Jeg opplever at det er en kultur hvor alt legges til rette for at vi skal prestere best mulig, og det er flere som har vært i gamet lenge og vet hva som skal til for å lykkes. Jeg trives veldig godt i Kristiansand. Det tar tid å komme til rette, men jeg føler at det går bedre og bedre for hver dag. Jeg er blitt veldig godt tatt imot av jentene og alle rundt laget.»

Gode muligheter.
«Jeg vil si at det var veldig bra at vi fikk uavgjort i går, spesielt etter tapet mot Podravka. Mulighetene er absolutt der til at vi skal komme oss videre og at vi kan ta med oss poeng videre inn i en forhåpentligvis mellomrunde.»