Idrettshaller og håndballflater får vi aldri nok av

21.september åpner Fana Elite’s nye hjemmebane. Og TV2 Sport2 sender åpningskampen mot Molde

I november 2016 kom den siste godkjenningen fra Bergen Kommune, og forberedelsene til bygging av Fana Arena kunne ta til. Noe forsinket (kunne nok uansett ikke skje fort nok for håndballfolket i Fana 😊) startet grunnarbeid, bygging, ferdigstillelse, innflytting, tilpassing, korrigering, prøving og testing. Alt med ett mål for øye, seriestart sesongen 2018/2019.

Midt oppi alt dette «seilte» 1.divisjonslaget til Fana gjennom sesongen 2017/2018. De endte opp med 39 av 44 mulige poeng og gikk med det til topps i forrige sesongs 1.divisjon. Opprykket var klart etter at jentene slo by-rival Viking TIF i en mer enn fullsatt Slåtthaughall i nest siste serierunde.

Fredag 21.september er det endelig klart for storstilt åpning av hallen, og også første hjemmekamp som eliteserielag. I en fullsatt Fana Arena.

Vi skrur tiden en uke tilbake.

Ticket-Co er klargjort for billettsalg, promokoder er sent ut og billettene blir lagt ut for salg. Nesten før arrangementsgjengen rakk å trekke pusten var alle billettene «tatt av vinden».

Hva skjedde? For stort sett ved hjelp av kun jungeltelegrafen var billettene borte før en rakk å promotere både på sosiale medier, lokalaviser og andre kanaler. I bunn og grunn et «luksusproblem» som en velger å se bort ifra, full hall er full hall. Og dermed kunne ett mål for den store kvelden hukes av.

Tilbake til nåtid

Jentene er i full gang med siste trening før fredagens kamp mot Molde HK. Her trener side om side med breddelagene til Fana Håndball. I kveld er det gutter 2006/2007 og jenter 2009 som sniktitter gjennom deleveggen. En klar fordel med å ha fått en flerbrukshall, de yngre spillerne ser elitejentene nesten til dagen. Og kan hente inspirasjon til egen trening og utvikling.

De fleste er nok mellom de mange som stiller i Fana Arena under åpningen, til fullt hus, stormende jubel, galskap fra tribunene og sending på TV2 Sport2. Med kampstart kl 18:45

 

Fakta Fana Arena:

Gitt som gave til Fana IL fra Trond Mohn

Byggestart høsten 2017

Ferdig sommer 2018

Dobbel flerbrukshall (dvs to håndballbaner + basket og volleyball)

Styrketreningsrom

Koordinasjonssal (også kjent som speilsal/balettsal)

Møterom

Kapasitet på over 1.000 tilskuere