Hvem leder Publikumstabellen?

Søndag 9.desember begynner andre halvdel av sesongen i Eliteserien Menn.
Norsk Topphåndball har tatt en titt på Publikumstabellen til nå.

Publikumstabellen

Eliteserien Menn er med unntak av to topp hengekamper halvspilt, og tallene er gledelig for norsk klubbhåndball: Eliteserien Menn har 13% vekst i antall tilskuere. (se oversikt lenger ned)

Vi har tatt en prat med de fire beste publikumsklubbene:

Nærbø

Nærbø Herrer ønsker å være et lag for hele Jæren, og vil ha hele Jæren på kamp i Nye Loen. Rett inn på 4.plass på publikumstabellen viser at de er på riktig vei. På spørsmål om hvorfor hele Jæren skal komme til Nye Loen er svaret klart fra Nærbø:

«Et fullsatt Nye Loen gir gåsehud, både for spillere og tilskuere. Det er 17. mai stemning!»

Jonas Edland
Markedssjef Nærbø

Elverum

På 3.plass finner vi Elverum. De har også denne høsten spilt 10 kamper i Champions League. For å få gjennomført kampene i Champions League, NM og Eliteserien har to kamper i Eliteserien blitt flyttet til etter nyttår. Dette er mot de to lagene som nå ligger øverst på den sportslige tabellen: ØIF Arendal og Kolstad.

Selv med opptil 3 hjemmekamper på en uke har de lykkes med å engasjere og få publikum til Terningen Arena.

 

ØIF Arendal

På Sørlandet jobbes det målrettet på bedre arrangementer, betydning økning av tilstedeværelse i sosiale medier. Sammen med gode sportslige resultater har ØIF Arendal aldri hatt flere supportere på sine kamper. Selv ikke første sesongen i nyåpnet Sparebanken Sør Amfi. Status: 2.plass.

ØIF Arendal har som målsetting å fortsette den gode trenden og vi lar oss inspirere av at stadig flere av våre kollegaer i eliteserien lykkes med å trekke flere folk til sine hjemmekamper.

Bjørn-Gunnar Bruun Hansen
Daglig leder ØIF Arendal

Kolstad

Øverst på Publikumstabellen finner vi Kolstad.  Det ligger an til å bli smekkfullt på Kolstads 2 hjemmekamper i desember også, så dette lover godt for framtida. Kolstad er tydelige på at de skal fortsette å jobbe med gode arrangement, og bli enda flinkere på å markedsføre kampene og engasjere nye kundegrupper

Det har vært et fyrverkeri av en høst for Kolstads del! Ny flott hall og god håndball har sendt tilskuertallene til himmels denne høsten.

Jostein Sivertsen
Daglig leder Kolstad

Publikumstabellen

Klubbene har spilt 4-6 hjemmekamper. Kampdag og hvem man har tatt imot i egen Arena påvirker den enkelte klubbs tall.

Totalt har Eliteserien Menn 13% vekst i tilskuertallet sammenlignet med forrige sesong.

 

Konkurranse

Flere av klubbene melder om klare ambisjoner om å ta nye steg. Det lover godt for alle eksisterende og nye gjester i arenaene.