Hvem, hva, hvor – og fra

Nytt fra overgangsmarkedet på damesiden

Stortalentet Guro Nestaker har skrevet kontrakt med Storhamar.  Gjøvik-jenta kommer til Storhamar etter to år i Oppsal. Hun er akkurat tilbake etter en skade i ankelen.

Silje Waade forlater Byåsen til fordel for Vipers neste sesong. Silje Waade har skrevet under på en toårig kontrakt med Vipers, og slutter seg til klubben i juni. Silje er 24 år, har tilbrakt de siste 8 årene i Byåsen.

Rita Lakatos flytter til Norge og blir en del av Byåsen Håndball Elite de neste to årene. Hun kommer til Byåsen fra Györ via utlån til Vác.

Guro Lundtveit Svennevig (f.1994) kan se tilbake på flere sesonger i Gjerpen. Hun setter nå kursen mot Oslo og Oppsal. Oppsal har med denne signeringen sikret seg en meget solid linjespiller. I tillegg til Guro har Oppsal signert flere nye spillere.

Halden jenta Pernille Wang Skaug (f.1992) blir Oppsalspiller kommende sesong. Den rutinerte kantspilleren kommer fra Vipers, og kan bekle flere posisjoner på banen.

Elselin Lee Øygarden (f.1995) vokste opp i Arendal. Etter flere sesonger som kaptein og nøkkelspiller i Grane satte Elselin kurs til Oslo i 2016, der hun ble del av Aker Topphåndball. Etter en sesong i Aker valgte Elselin å trappe ned litt på håndballen. Nå er motivasjonen tilbake, og Elselin er klar til å satse 100 prosent igjen som bakspiller for Oppsal i Eliteserien.

Sara Sætre Rønningen (f.1996) har vært en sentral spiller for Levanger i flere sesonger. Hun er en fysisk sterk forsvarspiller, samtidig tar hun med seg massevis med offensive kvaliteter til Oppsal.

Vilde Andersen Vinje (f.1996) vokste opp med håndball i telemarksklubben Bamble. Hun dro derifra til Gjerpen. Vilde er en spennende bakspiller som vil bli en viktig brikke i Oppsals satsing kommende sesong.

Janne Håvelsrud Eklo (f.1996) har mange år bak seg i Levanger Håndballklubb. I fjor forlot Janne trønderklubben til fordel for spill i Follo, og går nå videre til Oppsal.

Elin Sunde Tveter (f.1995) har tegnet en ettårsavtale med Oppsal Håndball. Elin er en fintesterk midtre bakspiller som kom til Oppsal (rekruttlaget) fra Nordstrand i vinter. Nå er hun klar for å ta ytterligere steg og spill på øverste nivå.

Stortalentet Rikke Larsen Øyerhamn (f. 2000), tidligere Flaktveit-spiller som de tre siste årene har spilt i samarbeidsklubben Åsane i 2.divisjon, tar nå steget til eliteserien og blir Tertnes-spiller. Hun kommer inn som venstre kantspiller.

Kristin Nørstebø er 27 år og har nå spilt to sesonger for årets seriemester Vipers. Hun er venstrehendt bakspiller som uten tvil vil bli en stor forsterkning for Tertnes.