• Foto: Lars Martin Bøe

Helgen for Europacup og Champions Leauge

Helgen er duket for flere oppgjør i Europacupen og Champions Leauge for de norske elitelagene våre

Fredagskveld gikk ØIF Arendal videre i Challenge Cup kvalifiseringen da de vant overlegent (41-29) over tyske Selka Eskisehir Hentbol SK.

Lørdag 13.10

møter Storhamar og Byåsen hverandre for første av to møter i Europacupen. Storhamar starter på hjemmebane før lagene møtes i Trondheim om en uke. Dette er hva Arne Senstad sier før oppgjøret kl16:00 i ettermiddag:

«Endelig… Dette har vi ventet på, og gledet oss til siden 2010. Det å kunne spille i europacup er en drøm for mange, også for oss. Det å komme seg ut å møte gode lag fra resten av Europa, er noe vi jobber for hver eneste dag! … Etter noen «magre” år, har vi igjen muligheten til å spise kirsebær med de store. At dagens motstander ”bare” kommer fra barteland, betyr lite. Byen til Olav Tryggvason er sentral i norsk historie, og ble for 400-500 år siden sett på som en gjennomfartsby for videre reise ut i Europa. DET er akkurat hva vi tenker også i dag. En god kamp på Hamar i ettermiddag, og en svipptur til Trondheim på søndag, så er de gule og blå på god vei ut i den store verden».

 

Larvik møter Buducnost i Champions Leauge kl18:15, kampen vises på Viasat 4.

 

kl19:00 er Drammen klare for returoppgjøret mot KH Besa Famgas, etter at de vant 37-26 på hjemmebane forrige helg.

 

Søndag 14.10

Vipers er på plass i Ungarn for møte FTC-Rail Cargo Hungaria i CL. Kampen vises på Viasat 4 kl14:30

Dette sier Katrine Lunde før kampen: «Det blir en veldig tøff kamp så jeg håper vi kan få inn noen ekstra mål.  I Ungarn er det et veldig tøfft publikum.  Nå har FTC byttet hall, men det blir fullt trøkk med ungarere. Det kommer også 50 norske supportere nedover i morgen, så det blir gøy.  Livet på tribunen trigger våre spillere og.  Jeg regner med at vi må være klare fra start, ellers blir det tøft.»

 

Fredrikstad er i Frankrike for å møte E.S Besancon Feminin. Kampen sendes kl18:00 her.

 

Elverum tar i mot Riihimäen Cocks i Terningen Arena, kampstart kl18:10, og kampen vises på Viasat 4.

Elverum har funnet formen i Champions League med to strake seiere og er med i kampen om avansement med sine 4 poeng, de tar søndag imot finske Cocks som kommer fra et knepent tap mot Dinamo Bucuresti hjemme i Finland.

Elverum var i fyr og flamme etter at Simen Holand Pettersen sikret seieren med sekundet igjen på klokka i Sveits forrige helg. Det betyr at Elverum henger med der oppe, og bør ta poengene hjemme mot Cocks for å holde liv i håpet om avansement. Cocks vil med en seier her også klarte opp på 4 poeng i sin første Champions League sesong noen sinne.