Hederlig tap i Frankrike Har EM-skjebnen i egne hender

Espen Lie Hansen, her i en kamp mot Tyrkia i Stjørdalshallen, og resten av Norge leverte et hederlig tap i Frankrike lørdag.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Frankrike – Norge endte 32-28, og de norske håndballgutta gikk dermed på sitt andre – men også hederlige – strake tap mot Frankrike.

Om tapet i Frankrike – og den videre skjebnen håndballgutta nå har i egne hender – skriver handball.no følgende:

Gutta var ikke langt unna å sikre seg et poeng. Åtte minutter før slutt viste tavlen nemlig 26-26, men det holdt ikke helt inn.

I onsdagens kamp hang gutta godt med i 50 minutter før det franske toget la inn en høyere hastighet. I lørdagens kamp var bildet annerledes. Kampen startet med mange skudd bak fra banen som Omeyer i det franske målet fikk greit tak på. Imidertid sto forsvaret godt de første 10 minuttene. Så dro hjemmelaget fra og kunne ta pause på stillingen 17-12, mens de norske gutta kunne gå i garderoben og ergre seg over uvanlig mange stangskudd.

Espen Lie Hansen spiste en banan i pausen og fikk den energien han trengte. Det ga uttelling med seks scoringer etter pause. Magnus Dahl sørget for at franske skudd ikke gikk i målet, og det ble etterhvert en utrolig opphenting av det norske laget som kunne se at resultatet sto likt da det gjensto rundt 10 minutter. Men så er motstanderne et av verdens mestvinnende lagene de siste årene, og de styrte kampen til en firemålsseier til slutt.

En av kampens store spillere, høyre bakspiller Harald Reinkind, var skuffet over at det ikke ble poeng, men syntes det var en morsom oppgave å spille mot Frankrike.
– Det var utrolig gøy å spille her foran 6.000 hjemmefans, og det var ekstra godt å få inn den første fulltrefferen, sa 20-åringen til Viasat 4s reporter etter kampslutt.

Også landslagssjef Robert Hedin skrøt av guttas opphenting og skulle gjerne sett at Norge fikk med et poeng, men han har jo fortsatt to kamper å sikre EM-deltakelsen på.
– De to kampene skal vi rett og slett vinne, konkluderte han.

De to beste lagene fra gruppen går til EM i Danmark i januar. Så langt er Frankrike allerede sikret deltakelse, mens Norge må ha minst en seier til for å sikre den andre plassen. De to siste og avgjørende kampene spilles i juni. Først bortekamp mot Tyrkia 12. juni før den siste kampen mot Litauen i Sør Amfi lørdag 15. juni. Og gutta ligger altså godt an!

KAMPFAKTA

EHF EURO 2014 Kvalifisering
Frankrike – Norge 32-28 (17-12)

Des Sports Jean Weille, Nancy
6.000 tilskuere

Norges lag: Espen Lie Hansen 6. Harald Reinkind 5, Børge Lund 4, Sebastian Barthold 3, Bjarte Myrhol 3, Kristian Bjørnsen 3, Alexander Ø. Westby 2, Johannes Hippe 1, Christoffer Rambo 1, Ole Erevik, Ronald Putans, Erlend Mamelund, Magnus Gullerud, Magnus Dahl og Joakim Hykkerud.

Toppscorer Frankrike: Nyokas 7 mål.

Utvisninger: Frankrike 2×2 min., Norge: 3×2 min.

Kirsten Birkeland,
handball.no