Handballtv.com – håndballens egen tv-kanal

Engasjerte produksjonsteam tilknyttet de 24 GRUNDIGliga-klubbene har laget mer enn 150 sendinger – og langt flere skal det bli!

Handballtv.com ble lansert ved seriestart for GRUNDIGligaen 2015 / 2016, og er et resultat av klubbenes eget ønske om mer eierskap til produktet.

Prosjektet er ambisiøst, men ferske seertall viser at handballtv.com er godt motttatt i markedet.

Så langt er det semifinalen i NM for kvinner mellom Tertnes og Larvik som har hatt flest unike seere av kampene som er sendt.

Av seriekampene er det Drammen – Elverum som til nå kan skilte med flest seere.

Enkelte tekniske utfordringer har det naturligvis vært, men det komplekse prosjektet sett under ett må likevel sies å ha vært vellykket.

Det er etablert produksjonsteam med både kamerafolk, produsent og kommentatorer som har ansvar for sine kamper i de respektive arenaene.

I tillegg er det i flere tilfeller gjort avtaler med lokale aviser som streamer kampene på sine nettsider igjen.

Eksterne krefter i OB Team fungerer som support og har kontroll på linjene våre. Ellers er de de lokale kreftene i klubbene som står for hele produksjonen sammen med eksempelvis elever fra lokale medielinjer.

– Handballtv.com er et godt tilbud til supportere som ikke har anledning til å følge sitt lag på bortekamp, sier daglig leder Hein Barthold i Norsk Topphåndball.

Barthold leder arbeidet med tv-satsningen på vegne av organisasjonen, hvor NTH og klubbene sammen bygger sitt eget produkt.

Bare 12 dager ut i satsningens spede begynnelse kunne han konstatere at samtlige arenaer var dekket.

– Det er smått fantastisk, var kommentaren da den siste arenaen kom på plass og hele GRUNDIGliga-kartet var dekket.

Nå, i det GRUNDIGligaen menn nærmer seg halvspilt og kvinnene er i VM-pause, kan Barthold fornøyd konstatere at utviklingen har gått den rette veien.

– Det er gjort et imponerende stykke arbeid i klubbene. Kvaliteten på produksjonen har tatt store steg i riktig retning, og tallene våre viser at stadig flere følger de ulike kampene, sier Barthold.

Bare i desember er det berammet 24 kamper i GRUNDIGligaen menn. Om du ikke har anledning til å se laget ditt i aksjon i arenaen kan du altså glede deg til flere fine håndballopplevelser der håndball er «nest best».

handballtv.com.

(NTH Web.red)