• Foto: Paul Fekjær

Håndballjentene i VM play off

Norge er halvveis til Japan og VM i desember

Kort oppsummert

Strålende spill av Silje Solberg i det norske målet, lange pasninger, kontringer og god norsk forsvar. Og norsk ledelse 17-10 til pause. Andre omgang gikk i omtrent samme sporet, og endte med komfortabel  34-21 seier til de norske jentene.

Første omgang (17-10)

God åpning av det norske forsvaret, og ditto åpning av Silje i det norske målet.  Og 1-0 til Norge i det første norske angrepet. Manglende grafikk på TV-sendingen gjorde det noe vanskelig å holde tellingen på hvem, hva og hvor mange mål det etter hvert ble …. Men Norge åpnet best i alle fall.

Hviterussland tok timeout på stillingen 7-4 til Norge og knappe 12 minutter spilt (og der var grafikken på plass også …), de påfølgende minuttene nettet Norge to ganger til og ved halvspilt omgang ledet de oppskriftsmessig 9-4.

Straffescoring, strafferedning, kontringer, tekniske feil, gult kort til Hviterussland sin trener og 11-5 til Norge. Nydelig pasning fra Solberg til Solberg og 12-5 etter knappe 20 minutter. Neste angrep – nok en gang fra Solberg til Solberg, 13-5 til oss, og ny timeout fra benken til Hviterussland. Det er ikkje bare Silje og Sanna som spiller godt i lag, Silje og Marit Røsberg Jacobsen spiller også «på lag», nok en tøff pasning fra Silje til en fremadstormende Marit på kanten og 14-5 til Norge.

To raske scoringer fra Hviterussland og redusering til 7-14 med knappe fem minutter til pause. Flere redninger fra Silje Solberg, enda flere langpasninger til både tvilling søster Sanna på ene kanten og lagvenninne Marit på andre kanten gir Norge ledelsen 17-9 knappe minuttet før pause. Lagene gikk til pause på stillingen 17-10 til de norske jentene.

Andre omgang (17-11)

Gå tilbake til start …… og ved andre forsøk kommer andre omgang i gang, og Heidi Løke scorer sitt første og Norges 18 mål.

På de første fem minuttene scorer Norge fire og Hviterussland to, før de øker til tre og vi til seks scoringer i andre omgang. Ti minutter ut i omgangen leder de norske jentene med 10, og har egentlig full kontroll. Selv med en og annen feilpasning hadde Norge god kontroll hele kampen. En kamp der Norge vant komfortable 34-21. Og er ett skritt nærmere VM i Japan.

Ny kamp på onsdag (05.juni) i Sotra Arena. Også den kampen sendes på TV2 og TV2 Sumo.