• Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Håndballgutta med finale i EHF Euro Cup på lørdag

Motstander er regjerende Europamester Spania

Kveldens kamp gikk under klubbseminaret til Norsk Topphåndball – så det var et «samlet» eliteseriemiljø som var «langdistansetilskuere» til retur oppgjøret mellom Østerrike og Norge. De norske guttene vant solide 43-31 da lagene møttes i Stjørdal sist høst. Med seier i kveld, ville det bli finale mot Spania i Bodø førstkommende lørdag. Eller som EHF sier på sine sider: «Norway and Spain in EHF Euro Cup title race».

Handball.no skriver om kampen:

På tampen av en lang sesong var Østerrike nest siste motstander i en varm hall i Klagenfurt. Norge hadde vunnet de tre siste møtene med tosifret seiersmargin og brukte kampen til å teste 5:1 i forsvar.

Etter at Norge hadde ledet med fire mål på det meste, fikk Østerrike kontakt på 12-13 åtte minutter før pause. Like langt ut i 2. omgang var det klart for norske bytter, med blant annet debutant Simen Holand Pettersen og Alexander Blonz på banen.

Blonz scoret tre på rappen og midt i omgangen løp de norske spillerne inn mål etter mål og var 11 foran kvarteret før slutt. Det endte imidlertid seks mål foran og for første gang på de fire siste møtene ble det ikke tosifret seiersmargin til Håndballgutta.

Gøran Johannessen hadde et ublidt møte med reklameplakatene rett før pause, fikk en trøkk i venstre skulder og måtte stå over resten av kampen. 

Simen Holand Pettersen drar på samling med Juniorgutta mandag, mens resten av laget forbereder seg til den avgjørende kampen om seieren i EHF Euro Cup, der arrangørene i Euro 2020 og regjerende mester Spania har spilt kamper samtidig som de andre lagene har spilt kvalifisering.

Spania og Norge topper gruppa med åtte poeng hver før den avgjørende kampen i Bodø lørdag 15. juni kl. 19.15.

I rask rekkefølge, og med en debutant i stallen:

Espen Christensen, GWD Minden
Torbjørn Bergerud, SG Flensburg-Handewitt
Bjarte Myrhol, Skjern Håndbold
Magnus Gullerud, GWD Minden
Petter Øverby, HC Erlangen
Simen Holand Pettersen, Elverum Håndball – debutant
Christian O`Sullivan, SC Magdeburg
Sander Sagosen, Paris Saint-Germain Handball
Gøran Johannessen, SG Flensburg-Handewitt
Magnus Fredriksen, Elverum Håndball
William Aar, Kolstad Håndball
Harald Reinkind, THW Kiel
Kent Robin Tønnesen, Telekom Vezprèm HC
Kristian Bjørnsen, HSG Wetzlar
Kevin Maagerø Gulliksen, GWD Minden
Magnus Jøndal, SG Flensburg-Handewitt
Alexander C. Blonz, Viking Håndball (fra 01.06.: Elverum Håndball)