Håndball på hjul

Follo HK Rullestolhåndball er foreløpig den eneste klubben i Norge som tilbyr rullestolhåndball.

Hentet fra handball.no

Follo HK Rullestolhåndball ble etablert i mars 2015. Bakgrunnen for å etablere et rullestolhåndballag var et ønske om å tilby tilrettelagt håndball for personer med ulik grad av funksjonsnedsettelse. Og ble i februar kåret til månedens lag i region øst!

Follo HK Rullestolhåndball er et miks-lag som består av omtrent 15 spillere fra Akershus, Østfold og Oslo i alderen 15 til 64 år. Laget trener 1,5 time hver lørdag formiddag i Langhushallen. På treningene har de fokus på ballkontroll, teknikk, pasninger og spillforståelse. Selv om det er stor variasjon i funksjonsnivå og ferdigheter blant spillerne så har det vært en veldig god og jevn utvikling.

– Vi er gode på å utnytte hverandres sterke sider og å spille hverandre gode. Treningene er preget av mye positiv energi og latter, forteller trener Susanne Utgård.

Follo HK Rullestolhåndball har et godt samarbeid med herrelaget til Follo HK, og 1-2 spillere fra A-laget deltar på hver trening. Dette bidrar til mer fart, økt ballkontroll og mye håndballkunnskap. Alle setter seg i rullestol og er et lag. Dette gir følelse av samhørighet og man bryter ned barrierer mellom funksjonshemmede og funksjonsfriske.

Høydepunktet for Follo HK Rullestolhåndball kom allerede i desember 2015. Da fikk de nemlig representere Norge i en 4-nasjoners turnering som ble arrangert i Østerrike.

– Vi visste lite om lagene vi skulle møte og vi hadde begrenset med kamperfaring fra tidligere. Turneringen startet med tap, men nivået på eget spill ble bedre for hver kamp, og turneringen endte med bronsemedalje da vi slo Sverige i bronsefinalen, forteller den stolte treneren.

For å ha ulike mål å trene frem mot og glede seg til, inviterer og utfordrer Follo HK Rullestolhåndball andre lag i regionen til showkamper. Motstanderne setter seg i rullestoler og spiller kamp mot Follo. Dette gir nyttig kamptrening i tillegg til å få vist frem rullestolhåndball og spre informasjon og kunnskap om tilbudet. Laget har blant annet spilt treningskamp under Nattcup, Lerøy-arrangement og Golden League. I tillegg gjør de andre aktiviteter for å skape samhold i laget. De har blant annet prøvd ut curling, noe som var veldig gøy.

Follo HK Rullestolhåndball ønsker seg flere spillere på laget! Ta gjerne kontakt om du eller noen du kjenner er interessert i å teste ut rullestolhåndball – enten på facebooksiden deres eller ved å dukke opp på trening.