Guttene er ferdig med første kamp i junior EM

Noen lyspunkter, men det ville seg ikke mot Slovenia i kveldens kamp

Klokken nærmet seg avkast og streamingen viste Danmark – Ungarn. Litt panikk i toppen, men med litt leting så fant vi den riktige kampen. Og i tide til kampstart slik  at skuldrene kunne senke seg til kampmodus.

Litt forsiktig start fra begge lag, men Norge fikk inn det første målet. Som ble fulgt opp av en millimeter redning av norges målvakt. Etter nok en glimrende redning, raskt angrep og ny scoring ledet Norge 2-0. Det gikk faktisk nesten 7 minutter av kampen før Slovenia fikk sitt første mål.

Også de norske guttene har gode målvakter,  Robin Paulsen Haug vartet opp med enda en stjerneredning på kontring etter knappe 11 minutters spill.  Og Norge ledet 4-2 i en foreløpig målfattig omgang. Litt finesser som back-hand pasninger ser avansert ut, men det gikk ikke veien hver gang.  Ved halvspilt omgang stod det 4-3 til Norge, men med to raske straffer til Slovenia stod det plutselig 5-4 til hjemmelaget. Og Norge tok timeout. Vertsnasjonen gikk opp til 6-4, Norge fikk en spiller utvist og Slovenia økte til 7-4. En av de Slovenske kantspillerne ble litt ivrig i tjenesten og ble belønnet med to-minutter på benken.  Slovenia økte deretter til 8-4. Før vi reduserte til 8-5 og 8-6 og Slovenia tok time-out med knappe 7 minutter igjen av omgangen.  Norge prøvde seg en periode med å spille 7 mot seks, men det gikk ikke helt bra. Slovenia økte fort til både 9-6 og 10-6. Men Norge vet også hvordan de scorer mål, og reduserte til 10-7.  Før Slovenia igjen økte ledelsen, denne gang til 11-7 med drøye 3 minutter igjen av omgangen. Nydelig kontring fra de norske gutta og redusering til 11-8, hjemmelaget med en teknisk feil, norsk angrep, skudd og redusering til 11-9. Og brått var det pause.

Andre omgang startet ikke på beste vis for Norge, og etter 2 ½ minutt hadde Slovenia scoret 2 og Norge ett mål. Litt tekniske feil, men en god norsk målvakt forhindret at Slovenia scoret nok en gang. Norge fortsatte å spille 7 mot 6 i angrep og greidde å pådra seg en to-minutter pga feil bytte.  Tøffe tak i forsvar og Norge fikk ny utvisning like etter å ha blitt fullt lag igjen. Og Slovenia gikk opp til 14-10, 15-10, teknisk feil Norge, 16-10, time-out Norge, scoring Norge og redusering til 16-11.

Ved halvspilt omgang stod det 19-13 til Slovenia, som ble til 20-14. De norske gutta slet med å finne ut av Slovenias forsvar. Et forsvar som møtte ute på 9 meter og jobbet hardt i møte med norges angrep. Og med tilbakevendende tekniske feil hos Norge, en god målvakt hos Slovenia stod det 21-14 i favør hjemmelaget med 10 minutter igjen av kampen.

Utvisning også til Slovenia, nydelig returløp for å vinne igjen ballen, scoring og redusering til 22-15.  Teknisk feil fra Slovenia, nydelig langpasning fra norges målvakt, redusering til 23-17.  Men det ble for få scoringer på de norske gutta i dag, og tre minutter før kampslutt ledet Slovenia 25-17.  Det hjelper  imidlertid på  med flere glimrende redninger fra norges målvakt.

Slovenia vant til slutt 27-19.

Ny kamp og nye sjanser i morgen. Da venter Serbia kl 17:00