Grøndahl scoret i siste sekund

Haslum – Nøtterøy: 32-31 e.e.o.

Etter svingende 60 minutter måtte Haslum og Nøtterøy ut i ekstraomganger for å avgjøre første kvalikkamp. De nye reglene for kvalifiseringskampene til Eliteserien består av best av 3 kamper, hvor det må kåres en vinner hver i kamp. Står det uavgjort etter 60 spilte minutter må det spilles ekstraomganger, skulle det stå uavgjort etter disse vil straffekast bli neste. Tobias Grøndahl reddet Haslum unna straffene, og kunne juble for seier i første kamp.

Haslum ledet 16-13 til pause, men det kom et revansjelysten Nøtterøy-lag ut fra garderoben og de ledet omtrent hele andre omgang med 1-2 mål. Felix Lunde ble avgjørende for Haslum i slutten av andre omgang og kunne sette inn 4 nettsusere som gjorde lagene a jour i de siste sekundene. Mats Bjørnstad reddet også et avgjørende skudd fra Haslum i siste sekund av ordinær tid. Med stillingen 29-29 ble det klart for nye omganger.

Etter første omgang av 5 minutter, med lange angrep, går stillingen opp til 30-30. Og etter en liten pause skal det hele avgjøres på 5 nye minutter. Nøtterøy går opp i ledelsen, og stillingen står lenge 30-31 før Haslum svarer tilbake, 31-31. Nøtterøy blir avblåst for passivt spill da det kun gjenstår 14 sekunder å spille, og Haslum har mulighet til å avgjøre kampen. Tobias Grøndahl setter i gang angrepet, og setter selv ballen mellom bena på Bjørnstad i målet. Første stikket går til Haslum før lagene møtes igjen på onsdag 27. mars kl.18:30

Nøtterøy-trener Ulf Torbjørn Klingvall var fornøyd med guttene etter kampen, og sammen med toppscorer Richard Harry Marc Lindström var de enige om at de har gode sjanser i onsdagens retur-oppgjør!