Grattis gutter !

Klar seier over Ungarn i dagens Junior EM kamp

Begge målvaktene startet med hver sin redning. Deretter kom et «lumpeskudd» fra Ungarnsom  førte til norsk kontring, kantskudd og mål. Ungarn utlignet like etter, men Norge gikk rett  opp i 2-1 ledelse. Og 3-1.

Norge kom best i gang, både med scoringer og redninger. Også på utvisningssiden kom de norske guttene «best igang» da de fikk sin første to-minutter etter bare 5 minutters spill. Ungarn reduserte samtidig til 3-2. Norge økte til 4-2, Robin Paulsen Haug i det norske målet reddet nok en gang, og en gang til. Et langt norsk angrep ble avsluttet med opprulling og nytt mål. Ungarn tok time-out etter 11 minutter og stillingen 5-2 til Norge. Ved halvspilt omgang stod det 6-3 til Norge etter mye god jobbing i både forsvar og angrep. Ungarn reduserte til 6-4 like etter å ha fått en spiller utvist. Norge gikk raskt i angrep etter teknisk feil fra Ungarn, og satte inn mål nr 7.

Vi fikk en spiller utvist, tok ut målvakt, gjorde teknisk feil som Ungarn utnyttet og reduserte til 7-6. Med 10 minutter igjen av omgangen økte Norge først til 8-6 så 9-6 og 10-6, time-out til Ungarn etter 22 ½ spilte minutter.

Ny flott redning fra Robin i det norske målet.  Frikast til Ungarn og nytt angrep, men selv med 4 forsøk så måtte de «gå tomhendt hjem» etter det angrepet. De norske guttene på sin side bygde opp et målrettet angrep og avsluttet med scoring nr 11. To minutter før pause hadde begge lag scoret hver sin gang og på stillingen 12-7 til Norge tok den norske benken time-out. Angrepet endte i teknisk feil til Norge, kontring Ungarn og nydelig redning fra Robin Paulsen Haug.  Nytt norsk angrep, ny norsk feil, ny ungarsk kontring og denne gang ble det mål. Ungarn reduserte til 12-8 og det holdt seg fram til pause.

Med en lekker redning fra Robin i det norske målet startet andre omgang, og det norske publikummet på tribunen fikk se at Norge økte ledelsen til 12-8. Korte angrep og raske avslutninger på begge sider. Ungarn reduserte til 13-9, og Norge økte til 14-9. Og til 15-9 etter en lekker langpasning fra norges målvakt. Ikke bare kaster han langt, men han stoppet det meste av skuddforsøkene også. Robin Paulsen Haug i det norske målet.  Norge la på til 16-9 og ble for ivrige i bytte angrep/forsvar, byttet feil og fikk en utvisning på det. Med fare for gjentagelse – Robin stoppet nok et skudd fra Ungarn, som på sin side fikk frikast, og tok time-out.

Norge scorte en gang og Ungarn scorte en gang i vår utvisningsperiode, og resultat var 17-10 etter ti minutter av andre omgang.  Det ble raskt til 18-11 før Ungarn reduserte til 18-12. Teknisk feil Ungarn og time-out Norge med drøyt halvspilt siste omgang.

Norge gikk rett i angrep og økte ledelsen til 19-12. Ungarn prøvde på det samme, men i det norske målet står en levende vegg. Han reddet, men forsvarsfeil gjorde at det ble utvisning, straffe og mål. Ungarn reduserte til 19-13.

De norske kantene var treffsikre og med flotte utspill og dertil hørende scoringer stod det brått 21-13 til Norge. Her var det en periode med tempo begge veier, og resultatet endret seg fort til 23-14. Med et flott innspill til strek og scoring reduserte Ungarn til 23-15. Utvisning Ungarn og scoring Norge, 24-15, 25-15, 26-15, 26-16 og 10 minutter igjen av kampen.

Ungarn prøvde seg med utgruppert forsvar, Norge gjorde en teknisk feil og Ungarn kunne kontre inn 26-17. De norske gutten kan å forflytte seg mellom møtende forsvarsspillere, og økte til 27-17.  Ungarn reduserte til 27-18 og så 27-19 med 6 ½ minutt igjen å spille.

Fra tribunene lød det Norge, Norge, Norge også i dag, Ungarn fikk straffe, Norge fikk utvisning, men Norge har to gode målvakter – og Emil Kheri Imsgard kom inn og reddet straffen.  Han kunne imidlertid ikke forhindre at Ungarn scoret sitt mål nr 20 like etter. Med tre minutter igjen av kampen var stillingen 29-21 til Norge.  Ungarn reduserte til 29-22 og Emil i det norske målet gjorde nok en god redning. Ungarn reduserte nok en gang før full tid, og sluttresultatet ble 29-23.

Nok en seier til de norske junior gutta, en godt gjennomført kamp og Vetle Rønningen ble kåret til banens beste spiller.

Grattis gutter ! Nå venter kampen om 9.plassen

Foto: ehfTV