• Follo HK Damer. Foto: Knut Stenseth/ØB

God førsteomgang av Follo

Men seier til Molde

Kort oppsummert: Hjemmelaget måtte finne seg i å vere forhåndsfavoritt i lørdagens kamp mot Follo. Men gjestene gav på ingen måte noe fra seg i døren. Det var en åpen kamp helt til det stod igjen 15 minutter. Da dro Molde ifra, og vant til slutt  27-19. Etter at de ledet 11-10 til pause.

1.omgang

Follo kom best i gang, og ledet både 1-0 og 2-1 i Molde lørdag kveld. Først etter knappe seks minutter kunne hjemmelaget gå opp i ledelsen til 3-2. Etter halvspilt omgang tok Helle Thomsen og hjemmelaget time-out. Uten at det gjorde så mye for kamputviklingen.  Ingen av lagene hadde så langt utmerket seg som «bedre» enn det andre. Bortsett fra at Molde ledet med ett, 7-6.

Noen minutter senere hadde Follo utlignet, reddet en straffe og misset en anledning til å gå opp i ledelsen. En periode virket det uinspirert fra begge lag, litt slurvete og upresist. Men likevel kom det en og annen scoring, og det stod 8-8 på tavla med ti minutter til pause.

Inspirasjonen kom litt etter litt, med godt spill over hele linjen og i begge ender av banen. Men også tekniske feil, i begge ender. Omgangen endte med 11-10 ledelse til hjemmelaget.

2.omgang:

Hjemmelaget kom best i gang etter hvilen og med to raske scoringer, og samtidig en utvisning til Follo, stod det plutselig 13-10 til Molde. Og like plutselig var det nok en gang kun ett mål som skilte lagene. På stillingen 14-13 til Molde tok Helle & Co time-out, mens Follo utlignet til 14-14 rett etter.

Andre omgang begynte så bra, men så var det tilbake til gamle synder. Med tekniske feil, slurv og forhastede avgjørelser. Molde kom ett og to mål foran før gjestene hentet inn igjen.  Med halve omgangen igjen ledet Molde med tre og valgte å ta ut målvakten i angrep. Med syv mot seks spillere kunne hjemmelaget gå opp til fire måls ledelse. For første gang i kampen kunne en si at det ene laget hadde fått et overtak, nemlig Molde, med god hjelp av Ine Karlsen Stangvik i målet.

I siste halvdel av omgangen kom det tydelig fram at Molde selv vil vere i toppen av tabellen når sesongen er over. Å spille syv mot seks er til tider veldig nyttig, og det fungerte godt for Molde i denne kampen.

Kampen endte med hjemmeseier 27-19 og to nye poeng til Molde.