Gleder seg til å møte gamleklubben Malene Solheim og Glassverket møter Oppsal

Malene Solheim er spent, men mest gira, før hun skal møte gamleklubben Oppsal to ganger på bare fem dager. Det er full runde i GRUNDIGligaen kvinner i helgen.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Glassverket møter serietoeren på hjemmebane i serien på søndag, deretter på bortebane i cupen på torsdag. Det er første gang målvakt Malene Solheim møter sin gamle klubb etter comebacket.

– Jeg kjenner det er noe spesielt og er spent, men først og fremst gleder jeg meg. Jeg blir selvsagt ekstra gira når vi møter Oppsal, sier Glassverket-målvakten.

Solheim var én sesong i Oslo-klubben og vet hva som venter i de to kampene.

– Jeg kjenner dem godt, men det gjør Guro også. Vi kommer til å være godt forberedt. Jeg vil bruke den erfaringen jeg har positivt sammen med Guro. Og hvis jeg får sjansen til å spille, skal jeg bruke den godt, lover hun.

30-åringen ble overtalt til ta en vikarjobb for en skadd Sissi Karlsson for fire uker siden. Foruten å ha stått i mål på straffekast, fikk hun litt spilletid mot Storhamar og stod hele kampen mot Grane.

– Jeg har ikke angret og visste jo hva min rolle var da jeg takket ja. Jeg har hatt mange gode opplevelser på håndballbanen – og med jentene som lag og enkeltpersoner. Det har bare vært positivt, sier jenta fra Sunnfjord.

I Glassverket kjente hun flere spillere fra før av, men aller best Hege Bakken Wahlquist.

– Jeg spilte jo i Jotun da Hege var bittelita. Jeg var vel 19 og Hege rundt 10. Hun var et multitalent både i fotball og håndball, som det var mye snakk om. Jeg husker hun var ute og lekte på banen i pausene, minnes Solheim.

– Ja, det kan sikkert stemme at jeg gjorde det, sier Bakken Wahlquist. – Jeg husker Malene godt fra den tida. Alle på damelaget var forbilder for oss små den gangen, smiler hun.

Senere spilte Solheim fire sesonger i Sola, to av dem sammen med kantspilleren fra Årdal.

– Der ble jeg en slags verge for Hege. Jeg følte jeg hadde et visst ansvar når jeg hadde fått henne til Sola. Det var naturlig å gjøre det jeg kunne for at hun skulle trives, når jeg kjente henne fra før av. Hun er en kjempejente, så det var jo ikke noe arbeid. Men nå blir det litt omvendt, ler målvakten.

– Ja, Nå har vi byttet roller, ler Bakken Wahlquist. – Jeg tror nok hun klarer å ta vare på seg selv, men det er koselig å ha henne med på laget, og vi prøver å ta godt vare på henne, som hun gjorde med meg. Det var hun som tok seg av meg da jeg kom til Sola, sier kantspilleren.

Mange har sett bildene av 22-åringens alvorlige kneskade fra kampen mot Stabæk i 2012. Malene Solheim satt ringside og skjønte med en gang at det var alvorlig. Hege var ute i halvannet år.

– Det var vondt å se et stort håndball- og treningstalent få en sånn skade. Men jeg var sikker på at hun ville komme tilbake. Det er så kjekt å se henne på banen igjen nå – enda sterkere enn hun var, sier Solheim.

Malene Solheim spiller på en tremånederskontrakt for Glassverket. Hege Bakken Wahlquist synes det var et skup.

– Når det først skjedde med Sissi, er jeg veldig glad for at Malene ble vikaren hennes. Hun er en kjempegrei jente og kjempegod spiller, sier Bakken Wahlquist.

Den komplette runden i GRUNDIGligaen for kvinner denne helgen ser slik ut:

Lørdag 27.9. kl 1600: Larvik – Vipers Kristiansand i Arena Larvik

Øvrige fem kamper spilles søndag 28.9:

1800: Storhamar – Fredrikstad i Prestrudhallen
1800: Byåsen – Stabæk i Nidarøhallen
1800: Glassverket – Oppsal i Drammenshallen
1800: HK Halden – Nordstrand i Remmenhallen
1830: Tertnes – Skrim Kongsberg i Haukelandshallen

Av Peter Tubaas