• Kristin Nørstebø og Kari Brattset jubler for skåring mot Byåsen

Glassverket skrev historie Vant i Trondheim etter sterk 2.omgang

Glassverket tok sin sjuende strake seier og vant for aller første gang på bortebane mot Byåsen takket være strålende forsvarsspill etter pause.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Med 32-25 mot Byåsen er Glassverket fortsatt ubeseiret siden serieåpningen mot Larvik.

– Sju seirer på rad tror jeg aldri jeg har opplevd før, sier Kristin Nørstebø, som også har lang fartstid med Stabæk i toppen av norsk damehåndball.

– Jeg er så imponert over jentene, trenere og støtteapparat. Alle er så dedikterte, fortsetter syvmålsskårer Nørstebø etter den sterke borteseieren.

Glassverket var på etterskudd hele første omgang, og måtte se Byåsen dra fra med tre mål i starten av andre. Så smalt det med seks mål på rad bare i løpet av fire minutter.

– Vi bærer nok litt preg av at vi ikke har spilt håndball på lenge. Forsvaret var ikke til å kjenne igjen før pause. Det likner ikke oss å slippe inn 16 mål på én omgang, men vi føler vi fikk justert inn det ganske bra i andre omgang, smiler trener Kenneth Gabrielsen.

– Vi hadde en god prat i pausen, hvor vi bare snakket om forsvaret. Og vi slapp jo inn bare ni mål i andre omgang, så jeg er sykt fornøyd med det, sier Kristin Nørstebø.

Byåsen måtte se Teodora Tomac forsvinne ut med skade noen minutter før pause.

– Byåsen mistet en playmaker, men jeg tror vi hadde vunnet uansett. I andre omgang spiller vi litt klokere og blir flinkere til å lese situasjonene, sier Nørstebø.

Med årets syvende seier har Glassverket befestet sin andreplass på tabellen.

– Det er litt surrealistisk, men vi har ikke så mye fokus på det. Vi gleder oss over seieren og begynner straks å se fram til Tertnes-kampen, understreker treneren.

Når alle de ti beste lagene på tabellen har spilt åtte kamper, har Glassverket bare sluppet inn 170 mål, to færre mål enn Larvik. Tertnes er neste på listen med 191 innslupne.

– Vi ser at vi drar fra med en gang vi setter forsvaret i andre omgang. Det har vært så innmari bra hele sesongen hittil. Og det må fungere for å være på vårt beste, sier Guro Rundbråten, som stod strålende i målet til Glassverket.

Kampfakta: Byåsen – Glassverket 25-32 (16-15/9-17)
Grundigligaen 1415. Nidarøhallen (Trondheim), søndag 2. november 2014 kl 1800.
Tilskuere:
Glassverket: Guro Rundbråten, Malene Solheim, Monica Iversen, Kristin Nørstebø 7, Kari Brattset 3, Veronica Kristiansen 7, Pia Narvesen 2, Renate Saastad Sømme, Emilie Christensen, Trine Bronsta 2, Jeanett Kristiansen 4, Hege Bakken Wahlquist 7.
Toppskårere: Maren Gundersen, Byåsen 10. Kristin Nørstebø, Veronica Kristiansen og Hege Bakken Wahlquist, Glassverket 7.