Gjenforenes på banen?

Charlotte Egebakken Kristiansen var spent på dommen fra søstrene Veronica og Jeanett da hun prøvde seg på håndballtrening med Glassverket igjen denne uken.

Drammenshallen (glassverketelite.no): Det kan gå mot et lilla comeback for Charlotte Kristiansen, som tirsdag trente håndball med Glassverket og begge lillesøstrene sine for første gang på 16 måneder.

– Det var både morsomt og forferdelig tungt. Jeg kjenner det godt i låra nå. Hjemme har jeg løpt mye rett frem, men det er litt uvant med håndballbevegelsene, sier Kristiansen til glassverketelite.no.

Det er ett år siden sist hun hadde på seg Glassverket-trøya, for anledningen den hvite bortedrakta, i cupkampen mot Kjelsås. Men det var bare som vikar. Det var i sluttspillkampen mot Stabæk i april samme år vi så de tre søstrene sammen på banen forrige gang.

– Jeg var litt nervøs før trening i dag, ikke minst i forhold til søstrene mine. Det er jo så lenge siden jeg har gjort det her. Jeg regnet med å få litt kjeft, men fikk det heldigvis ikke, ler Charlotte Kristiansen, som ble mamma til lille Savannah i begynnelsen av juni.

Sist de tre sammensveisede søstrene spilte sammen i Glassverket, i 1213-sesongen, var de bare ett mål unna å skåre akkurat halvparten av samtlige Glassverkets 558 seriemål. Charlotte skåret 52, mens Veronica hadde 125 og Jeanett 101. Sistnevnte håper på comeback fra storesøster.

– Jeg synes det gikk veldig bra med Charlotte i dag. Formen vil komme gradvis, og da er jeg sikker på at hun holder eliteserienivå. Det er hyggelig for oss å ha henne tilbake og at vi er samlet igjen. Nå blir det Kristiansen-show, smiler Jeanett lurt.

Charlotte forteller at hun holdt på å gå på veggen da hun gikk ni måneder uten å trene.

– Selv om det har vært litt deilig å være borte, så har kjent at jeg har savnet håndballen. Jeg er på trening i dag fordi jeg er veldig gira på å spille håndball igjen. Men jeg må trene meg opp igjen og så vil tiden vise om jeg er god nok, sier hun.

25-åringen begynte å trene fire uker etter fødselen som foregikk med keisersnitt og har trent godt siden det. Hun bet godt fra seg på treningen tirsdag.

– Jeg synes det gikk greit. Men når man har vært borte så lenge, så mangler man litt av alt, spesielt kondisjonen. Før jeg kan spille kamper må jeg føle meg klar, og Glassverket må mene jeg er god nok. I beste fall blir det når det nærmer seg jul, men jeg har ikke satt noen frist. Jeg må ta det i mitt eget tempo, sier hun.

For Kenneth Gabrielsen er Kristiansens ønske om en retur til håndballbanen god timing. En relativt liten tropp er sårbar for skader, som det har vært mye av i det siste.

– Hun har kommet langt til å ha blitt mamma for bare tre måneder siden. Hun har fortsatt en vei å gå, men Glassverket er interesserte i å ha en Charlotte Kristiansen i toppform tilbake i troppen. Hun virker veldig motivert, og når hun er klar selv, og vi mener hun er god nok, så ser jeg ikke bort fra at vi får enda en Kristiansen på banen, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas