Fullt hus og stormende jubel i Terningen Arena

Elverum mot ØIF Arendal i første sluttspillfinale for herrene

Det var en perfekt ramme rundt første finalekamp i herrenes sluttspill i Terningen Arena. Der Elverum tok imot ØIF Arendal til kamp, en finalekamp som var hjemmelagets 7.finale på rad.

ØIF Arendal startet scoringsballet, og gikk tidlig opp til 0-1 etter scoring på straffe. Elverum ville ikke være noe dårligere, og skaffet seg straffe like etterpå. Men her ble det ble stolpeskudd. ØIF Arendal gikk raskt i angrep og satte inn sin scoring nr 2. Kort tid etterpå økte de til 0-3

Det gikk 5 minutter  før Elverum fikk sin første scoring, og denne gangen ble straffen satt i mål. ØIF Arendal fikk i forkant av straffen kampens første to-minutter. Etter 6 minutter stod det 1-3 til bortelaget. Da våknet Elverum og brukte i overkant av 3 minutter på å hente inn gjestenes forsprang. Samtidig med at Elverum utlignet til 3-3 fikk ØIF Arendal sin 2.utvisning for kvelden. 9 minutter ut i kampen tok Elverum ledelsen for første gang. Gjestene fikk sin utvisning nr 3 på stillingen 4-4, og Elverum bruker overtallsperioden godt og økte ledelsen til 6-4. Teknisk feil hos hjemmelaget, glimrende returløp, dårlig utnytting i angrep av gjestene, god innpakking av Elverums linjespiller, litt klabb og babb og det stod 7-5 til hjemmelaget etter halvspilt første omgang.

ØIF Arendal tok timeout etter godt 19 minutters spill. Men det var Elverum som utnyttet denne perioden best og scoret fra kanten. ØIF kom med fullt trøkk i neste angrep og reduserte til 8-7. Elverum fikk samtidig sin første to-minutter. Gjestene greidde ikke å utnytte overtallsperioden til fulle, og da den var over stod det 10-7 til hjemmelaget.

Elverum spilte et glimrende forsvar, gjestene stresset i angrep og gjorde tekniske feil. Det var til tider mange tøffe tak på begge sider av banen. Elverum tok timeout med tre minutter igjen av omgangen, og på stillingen 13-9.  Kampen fortsatte i samme sporet, og lagene gikk til pause på stillingen 15-11 til hjemmelaget.

Scoring Elverum, scoring ØIF Arendal, teknisk feil Elverum, scoring ØIF Arendal, 16-13 etter 5 minutter av andre omgang. Gjestene startet 2.omgang omtrent som de gjorde i første omgang, med fire raske scoringer, mot kun 2 fra hjemmelaget sin side.  Etter 8 minutter var stillingen 17-15.

Elverum fikk utvisning etter 10 minutter, men gjestene greidde heller ikke denne gangen å utnytte overtallsperioden. ØIF Arendal fikk nok en utvisning etter halvspilt omgang, og de tok nesten samtidig timeout. Elverum bommet så på nok en straffe, og ingen av lagene greidde å utnytte hverken utvisning eller timeout. Med 10 minutter igjen av kampen stod det 20-16 til hjemmelaget, og Morten Nergaard i Elverum sitt mål fortsatte med flotte redninger. Gjestene prøvde og prøvde, men lyktes ikke mot Elverum i kveld., og hjemmelaget vant første finalen med 5 mål, 25-20.

Alt ligger til rette for ett spennenede returoppgjør i Arendal fredag 18 mai.