Full runde for kvinnene 26.mars

10 av 11 lag i GRUNDIGligaen skal i aksjon søndag 26.mars. Størst er kanskje spenningen knyttet til utfallet av «sølvkampen» i Kristiansand.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Lagene har kommet til den 18. eller 19.runden for sesongen, og vi går mot en avgjørelse både i topp og bunn.

I Aquarama møtes denne gangen Vipers og Glassverket som begge kjemper imbitt om sølvet i serien. Vipers har 30 poeng etter 18 kamper, Glassverket står med 27 poeng etter sine 17.

Vinner Glassverket i Kristiansand, er det altså bare ett poeng som skiller lagene. Drammenserne vil da også ha fordelen av å ha en kamp tilgode.

Vinner Vipers er luken på fem poeng. Det vil være umulig for Glassverket å ta igjen på to kamper.

Bakfra jager også Byåsen med sine 25 poeng på 17 kamper (4.plass). Trønderne har fortsatt et håp om medalje, men er definitivt avhengige av at Glassverket ikke lykkes for godt i sin jakt på poeng.

I bunn kjemper Sola, Oppsal og Gjerpen om å unngå å være ferdigspilte på 9.plass. Sola på 7.plass har ett og to poeng ned til Oppsal (8.plass) og Gjerpen (9.plass), men har en kamp mer spilt enn sine to rivaler.

Stabæk er på kvalifiseringsplass med hele fem poengs luke opp til trygg grunn, men bare tre poeng ned til nedrykk. Blåtrøyene får en tilnærmet umulig oppgave med å overta den trygge 9.plassen, men må samtidig kjempe for å holde Rælingen bak seg.

Slik spilles de fem kampene søndag 26.mars:

1800: Sola – Larvik i Åsenhallen
1800: Oppsal – Gjerpen i Oppsal Arena
1800: Storhamar – Stabæk i Boligpartner Arena
1800: Vipers Kristiansand – Glassverket i Aquarama
1800: Byåsen – Rælingen i Trondheim Spektrum

Du følger dramatikken på handballtv.com, men aller helst i en arena hvor det hele utspiller seg. Vi ønsker god fornøyelse!