Full runde for kvinnene 2.mars

Mens kvinnene spiller full runde, den 18. i rekken, tjuvstarter fire lag på den 19.runden i GRUNDIGligaen menn 2.mars.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Full runde for kvinner onsdag 2.mars.
Det er GRUNDIGligaens 18.runde som avvikles, og som vanlig kjempes det om viktige poeng i ulike sammenhenger:

1800: Molde – Oppsal i Idrettens Hus Molde
Molde er tabelljumbo men samtidig ett av tre lag med 5 poeng før denne runden. Muligheten for å kjempe seg opp til kvalikplassen er derfor sterkt til stede. Får kanskje ny giv med Leif Gautestad som ny trener? Oppsal på 7.plass og går mot en trygg sluttspillplass.

1800: Tertnes – Halden i Haukelandshallen
Det er tre poeng opp til medalje for Tertnes, som med en 4.plass før denne likevel må sies å gjøre en sterk sesong med sitt unge mannskap. Halden på 6.plass og kjemper for å sikre seg en historisk sluttspillplass.

1800: Sola – Glassverket i Åsenhallen
Sola er på siste sluttspillplass med fire poengs margin til Rælingen på 9.plass. Glassverket tviholder på 3.plassen og har bare ett poeng opp til Byåsens sølvplass.

1830: Vipers Kristiansand – Skrim Kongsberg
E-cup eventyret er over for Vipers etter tapet i Slovenia lørdag. 5.plass og 21 poeng betyr at det er hele fem poeng opp til medaljene, men sluttspillet er i hvert fall sikret. Skrim er ett av tre lag på fem poeng i bunn av tabellen, og kjemper for å kapre kvalikplassen. Avstanden til trygg grunn er fire poeng.

1900: Nordstrand – Byåsen i Bjørnholthallen
Nordstrand står med fem poeng på kvalikplassen, og kjemper for å holde Skrim og Molde bak seg. Byåsen er på sølvplass men kjenner Glassverkets pust i nakken. Avstanden ned til bronsen er bare ett poeng.

1900: Rælingen – Larvik i Skedsmohallen
Rælingen på 9.plass med 9 poeng før den 18 runden. Avstanden opp til sluttspillet er fire poeng, samme avstand er det ned til kvalik og nedrykk. Larvik er tre poeng foran Byåsen på toppen av tabellen, og seriegullet havner etter alt å dømme i Vestfold også i år.

For herrene er det to kamper onsdag 2.mars.
De to duellene innleder en 19.runden for GRUNDIGligaen menn, som så ferdigspilles med en kamp lørdag 5. og tre kamper søndag 6.mars:

1800: Bodø – Haslum i Bodø Spektrum
Bodø er på sluttspillplass (7.) med tre poengs margin til den mer kjedelige 9.plassen. Nå handler det om å sikre en plassering midt på tabellen. Haslum har fortsatt mulighet på seriegullet. Både opp til gullet og ned til bronsen er det tre poengs luke for Haslum, så her må det fortsatt kjempes.

1900: Halden – Elverum i Remmenhallen
Medaljestrid i Remmenhallen. Haden på 4.plass med 24 poeng. Elverum på bronseplass med 26 poeng. Halden-seier her vil bety kniving helt inn. Tar Elverum denne, er Halden i trøbbel hva medaljer angår.

Alle kampene onsdag 2.mars kan sees direkte på håndballens egen nett-tv, handballtv.com! Men husk, håndball er alltid best live. Så om du har mulighet, ta deg en tur i en arena og opplev spenningen og dramatikken fra tribunen.

(NTH Web.red)