Full runde for begge kjønn 22.mars

Elleve kamper, hvorav seks av dem er den siste og avgjørende runden i GRUNDIGligaen menn. Det er duket for en onsdag med spenning i flere arenaer.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

ØIF Arendal – Haslum er ukens hovedkamp på Eurosport Norge. De øvrige 10 kampene i de to GRUNDIGligaene følger du på Handballtv.com. Eller selvsagt aller helst i arenaen hvor dramaet utspiller seg!

Alle kamper i den siste runden GRUNDIGligaen menn spilles onsdag 22.mars:

1800: Bodø – St Hallvard i Bodø Spektrum
1800: FyllingenBergen – Kolstad i Framohallen
1800: Lillestrøm – Bækkelaget i Skedsmohallen
1800: Falk Horten – Drammen i Holtanhallen
1800: ØIF Arendal – Haslum i SØR Amfi
1800: Halden – Elverum i Remmenhallen

Tre lag kjemper om to medaljer bak seriemester Elverum:

Bækkelaget og Haslum har begge 29 poeng.
ØIF Arendal har 28 poeng.

Vinneren i ØIF – Haslum i SØR Amfi er altså sikret medalje. Spørsmålet er av hvilken valør. Bækkelaget må også kjempe for å beholde sitt sølv. I realiteten kan BSK ende opp på alt fra 2. til 4.plass, avhengig av resultatene i dagens kamper. Dette ettersom ØIF Arendal har Bækkelaget på innbyrdes. Haslum kan også i praksis ta sølv – eller ende på 4.plass – med «riktige» resultater i de ulike kampene.

I bunnstriden kjemper Drammen og Halden om siste sluttspillplass, mens Lillestrøm og Halden samtidig kjemper for å unngå kvalikplassen. Bakfra jager Falk Horten mulighetene for å få kvalikplass i stedetfor nedrykk.

Det blir en intens serieavslutning, enkelt sagt.

Det er full runde også i GRUNDIGligaen kvinner onsdag 22.mars. Det er litt ulikt hvor langt de ulike lagene har kommet, men det er runde 17. eller 18. som spilles nå (av 20 ettersom Halden er trukket):

1800: Glassverket – Sola i Drammenshallen
1800: Tertnes – Storhamar i Haukelandshallen
1800: Stabæk – Oppsal i Nadderud Arena
1830: Gjerpen – Byåsen i Skienshallen
2000: Rælingen – Vipers i Skedsmohallen

Vipers og Glassverket kjemper om sølvet bak Larvik.
Glassverket utfordres også av Byåsen dersom sølvkampen ryker for Oustorps jenter.

Deretter skiller det syv poeng mellom 5.plass og 10.plass. Med fire eller seks poeng igjen å spille om for de ulike lagene, kan fortsatt mye endre seg i kampen om sluttspillet. Stabæks luke opp fra kvalikplass til sikker grunn er på fire poeng, og den kan kanske bli vanskelig å tette.

Men ellers kan nok det meste skje fra 5.plass og nedover. Rælingen har bare tre poeng opp til Stabæks kvalikplass, og kjemper også fortsatt for å unngå nedrykk.