Full pott i første kamp Hjertner og Byåsen i føringen

De unge Byåsenjentene presterte i Europa, og vant 30-25 over Mecalia Atletico Guardes i 3. runde i Cup WInners’ cup lørdag.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Overfor byaasen.no oppsummerer trener Claus Mogensen:

“En fantastisk kulisse vi opplevde i dag. Et meget engasjert og høylydt publikum skapte et lydinferno uten like, noe som gjorde det umulig å kommunisere verbalt. Det var med på å gi oss en usikker start, hvor Guardes brakte seg foran 7-4. Derfra kom vi godt med i kampen, og kunne gå til pause foran 19-14.  I andre omgang spilte Guardes mer offensivt, og vi fikk det vanskeligere med å score.

Spillerne skal dog ha stor ros for å holde hodet kaldt, da Guardes reduserte til 24-22, og skapte ny avstant til seier 30-25. Det skal også gis ros til Andrea som kom inn i slutten av første omgang, og leverte en flott innsats med blant annet med å redde 2 straffekast.”

Maria Hjertner (bildet, fra seriekamp sist onsdag) ble Byåsens toppscorer med 7 mål. Øvrige målscorere var Emilie Hegh Arntzen (5), Maren Aardahl (4), Maren Gundersen (4), Marit Jacobsen (4), Kristin Venn (4), og Vera Bekken (2).

Returoppgjøret mot Guardes spilles søndag 23.november kl 1800, også det på Guardes hjemmebane i nord-vest Spania.

(Byåsen / NTH Web.red)