• Foto: Roar Vestad.

Fredrikstad på medaljeplass

8. seier på rad!

Fredrikstad – Oppsal: 33-23

«Etter en svak åpning klarte Oppsal aldri å spille seg inn i kampen. Hjemmelaget opparbeidet seg tidlig en klar ledelse i Kongstenhallen. Oppsal slurvet mye i forsvarsjobbinga, noe Fredrikstad viste å utnytte til fulle. Etter et kvarters spill var hjemmelaget seks mål foran, og samme kampbilde varte omgangen ut. Med 20-10 til Fredrikstad ved pause var kampen i realiteten kjørt.» skriver Oppsal på sine sider etter kampen. Fredrikstad har virkelig vokst denne sesongen og har sakte men sikkert klatret forbi de fleste lag og ligger nå på en 3.plass på tabellen. De har pr nå like mange poeng som Storhamar som ligger på plassen over, men har en kamp mer spilt.

Falk Horten – FyllingenBergen: 23-27

FyllingenBergen fikk en sliteseier borte mot Falk Horten. Bortelaget var svært avhengig av å ta poeng for å kunne henge med i toppen, spesielt etter å ha gått på noen tyngre kamper tidligere. En knepen seier mot Haslum, og tap mot Nærbø. Det ble ingen enkel kamp i Horten, og lagene fulgte hverandre lenge før FyllingenBergen klarte å sette forsvaret og opparbeidet seg en luke til pause. Etter mye slurv i andre omgang, klarte bortelaget til slutt å dra i land en seier.

Byåsen – Skrim Kongsberg: 38-27

Byåsen var klare i at de gikk for 2 poeng mot skrim, åpnet kampen med et smell. Etter halvspilt omgang ledet trønderne hele 14-4. Men Skrim klarte å hente seg litt opp etterhvert og stillingen var 19-13 til pause. Bortelaget startet andre omgang bedre enn første og hang bedre med i kampen, men luken ble for stor og etterhvert ble også Byåsen for sterke.

Runar – Nærbø: 31-29

Nærbø har overrasket de fleste denne sesongen, og selv om det skulle ta 8 og ett halvt minutt på klokka før Nærbø skulle sette inn det første målet ble det ingen enkel kamp for Runar. Runar leder med 5 mål før bortelaget kommer seg inn i kampen, men bruker angrepene godt til å hente igjen dette. Likevel skulle disse minuttene ha mye å si for hjemmelaget, for de klarer å holde Nærbø 2 mål bak omtrent hele kampen. Før de drar fra noen minutter før slutt.