Frankrike for sterke Håndballgutta tapte i EM-kvaliken

Kristian Bjørnsen (arkivfoto) og Norge kjempet godt til det gjenstod ti minutter, men Frankrike avgjorde på rutinen med 29-22 i Stavanger Idrettshall.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Om kampen skriver Svein Andresen for handball.no:

Frankrike åpnet kampen best, og ledet 6-2 før Norge fikk bedre tak på forsvarsspillet, og startet opphenting. Bjarte Myrhol førte an, og halvveis i omgangen var lagene likt på 7-7. Også de siste 15 minuttene av førsteomgangen var jevne. Norge var foran første gang på 12-11 etter 27 minutter. og pausesifrene ble 12-12.

Etter hvilen fortsatte de norske unggutta (snittalder på 24,1 år) sitt respektløse oppgjør mot franske verdensstjerner. Ikke minst sørget Ole Erevik i målet for at hjemmelaget holdt følge. Norge var bare ett mål bak etter de første ti minuttene av andre omgang, og to mål bak da 20 minutter var spilt. Men da kampen skulle avgjøres, var det Frankrike som sto fram; Laget rykket fra til fem måls ledelse med fem minutter igjen, og kunne kontrollere det hele inn til fransk seier 29-22 i en periode der Norge fikk store problemer med å score på Frankrikes målvakt Thierry Omeyer og heller ikke maktet å stå i mot avslutningene fra Narcisse, Accambray, Karabatic og Abalo.

Landslagssjef Robert Hedin syntes det alt i alt var godkjent fra de unge spillerne.
– De spilte fantastisk godt i 50 minnutter. Egentlig burde vi ledet med tre mål til pause hvis vi hadde utnyttet mulighetene. I andre omgang var Omeyer fantastisk i mål og bidro til fransk seier. Men totalt sett var det godt jobbet av vårt unge mannskap, sa landslagssjefen og ga ros til hele laget.

Stemningen i Stavanger Idrettshall var i toppklasse, i alle fall om en skal tro på spillernes vurderinger. Flere av de unge gutta mente at dette var det beste de har opplevd i en norsk hall noensinne, og bybarnet Ole Erevik var helt klar.
– Dette er uten tvil Norges beste håndballpublikum, skrøt han og ba om at det ikke ble tatt opp som sjåvinisme – men på ramme alvor!

Bjarte Myrhol ble norsk toppscorer med i alt 8 scoringer. De øvrige scoringene fordelte seg slik:
Kristian Bjørnsen 3 mål, Espen Lie Hansen 3 mål, Johannes Hippe 2 mål, Magnus Gullerud 2 mål, Alexander Ø. Westby 1, Sebastian Barthold 1, Christoffer Rambo 1 og Harald Reinkind 1 mål.

For Frankrike endte Luc Abalo som mestscorende med i alt 6 mål, fulgt av Guillaume Joli – sikkerheten selv fra 7m-merket, som scoret 5 mål.

Den andre kampen i Norges gruppe onsdag kveld, mellom Tyrkia og Litauen, endte 27-26. Dermed leder Frankrike gruppen foran Norge. Neste spillerunde er kommende helg.

(Artikkelfoto: Terje Anthonsen, NHF)