Første to-poenger til Fold-St.Hallvard

Seier til ØIF Arendal og godkjent av Elverum

Fold-St.Hallvard – Haslum 30-28 (17-13) i Rema 1000-ligaen

Haslum tok ledelsen etter knappe 1 ½ minutts spill, de kontret inn 2-0 et drøyt minutt senere for så å legge på til 3-0 bare sekunder etter det igjen. Men så var det Fold-St.Hallvard sin tur å sette to kjappe, og reduserte til 2-4.

Det bølget litt frem og tilbake og ved halvspilt omgang var Haslums ledelse skrumpet inn til to mål. Ytterligere tre minutter senere var ledelsen redusert til 9-10. Ut omgangen fulgte lagene stort sett hverandre med ett mål hver, før Fold-St.Hallvard tok føringen med 15-13 kort tid før pause. Da tok Haslum time-out, med en spiller utvist. Før lagene gikk til pause hadde hjemmelaget gått opp til 17-13 og kampen var fullstendig snudd i forhold til hvordan den startet.

Haslum klarte aldri å hente inn igjen forspranget til Fold-St.Hallvard, og hjemmelaget vant fortjent 30-28 og tok sine første poeng i Rema 1000-ligaen.

ØIF Arendal – Hafnarfjordur 28-27 (17-15) i EHF-cup kvalifisering

Med en ledelse på fem mål fra oppgjøret på Island og hjemmepublikum i ryggen starter ØIF Arendal opp med scoring før det var spilt ett minutt av kampen.

ØIF Arendal fortsatte med godt forsvarsspill, de kom seg raskt opp i angrep, varierte mellom korte angrep og litt lengre angrep. Så ved halvspilt omgang ledet hjemmelaget hele 12-5. Slurv fra ØIF Arendal gutta førte til to kjappe Hafnarfjordur scoringer og dermed la ØIF Arendal benken time-out kortet knappe minuttet senere.

Islendingene kom inn igjen i kampen og snudde 5-12 til 10-12 på under fem minutter. Siste del av omgangen ble mer jevnspilt enn de første 15. Og da lagene gikk i garderoben var det med 17-15 ledelse til ØIF Arendal.

Andre omgang startet som avslutning av første, med islendingene halsende ett og to mål bak. Og etter knappe ti minutter utlignet Hafnarfjordur til 20-20.  ØIF Arendal reiste igjen noen mål ifra og ledet 25-22 med knappe 14 minutter igjen av kampen.

Slik fortsatte det ut omgangen, og hjemmelaget er videre til neste runde etter å ha slått laget fra Island med sifrene 28-27.

Barcelona (Barça) – Elverum i Champions League 33-24 (15-12)

Elverum startet kampen, fikk kampens første straffe og kampens første mål. De scorer i undertall og reduserer til 5-6 etter drøye ti minutter. Alexander Blonz setter sin straffe nr to sikkert i mål og utligner til 6-6.

Elverum reduserte så til 7-8 etter en flott flyver omtrent halvveis i første omgang. Det var ingen dårlig forestilling laget fra Østerdalen vartet opp med så langt. Og med en god Emil Imsgard i målet var Elverum så absolutt med i kampen. En kamp der det med fem minutter igjen til hvile stod 14-10 til spanjolene.

Utvisninger på begge sider, både riktige og feile, feil pasninger og kontringer og EMIL som redder 100% sjanse på slutten av omgangen. Barcelona tok time-out 15 sek før pause og ledelse 14-12. Som de øker til 15-12 med en dobbel flyver i siste sekund av omgangen.

Elverum satte det første målet i første omgang og det første i andre omgang.  Begge lagene scorte og begge målvaktene reddet. Men det var også en del feil fra begge sider, det virket til tider nesten litt ukonsentrert fra begge lag.

Barcelona fikk etter hvert en luke på seks mål like før halvspilt omgang (23-17) før Elverum reduserte en gang, hadde et kontringsforsøk som ble dømt utenfor, en Barça scoring og en Elverums-scoring.

Tålmodighet og nøyaktighet fører ofte til mål, og Elverum reduserte til 21-26. Ti minutter før full tid gikk Barça opp til 28-21 og Elverum tok sin siste time-out for kvelden.

Barça gikk over til et veldig offensivt forsvar og Elverum ble stående litt i stampe. Med fem minutter igjen av kampen var ledelsen til Barça økt til 8 mål.  Men også Elverum kan score fine mål og reduserte til 24-31 med nok en flott flyver.

Kampen endte med seier til Barça 33-24. Men alt i alt en godkjent kamp av Elverum.