• Foto: Fana Håndball

Første seier til Fana, første poeng til Follo HK herrer

Det er bare noen av søndgens høydepunkt

Elverum – Runar 33-25 – (16-12)

Elverum startet kampen best og ledet 6-2 etter 10 minutter. Runar tok time-out og etter 16 minutter var stillingen 8-6 til hjemmelaget. Knappe fem minutter senere hadde Runar knappet inn til 10-11. Nærmere kom ikke gjesten fra hvalfangerbyen. Til pause ledet hjemmelaget 16-12. I andre omgang bare økte Elverum og kampen endte til slutt 33-25

Fold-St.Hallvard – Kolstad 26-38 (10-17)

Nyopprykkede Fold-St.Hallvard tok imot Kolstad hjemme i Rykkinhallen til første kamp i Rema1000 ligaen. Som Fold skriver på sine sider: «Det var knyttet stor spenning til sesongens første kamp i Rema 1000-ligaen for gutta i Fold. Da dommerne blåste i gang kampen, virket det litt som om gutta hadde litt høye skuldre». Kolstad ledet hele kampen og den endte med trønder-seier 38-26.

Follo HK – Bækkelaget Håndball Elite 24-24 (13-11)

Over 1000 tilskuere møtte opp til Follo HK Herrers første hjemmekamp Rema1000-ligaen. Og for en kamp det ble. Lagene byttet på å lede, men det var nyopprykkede Follo som kunne gå til pause med ledelse. Andre omgang rapporteres like jevn og spennende som første, og med 17 sekunder igjen av kampen tar hjemmelaget time-out, stillingen er da 24-23 til gjestene. Men ingen ting et avgjordt før sluttsignalet går, og med to sekunder igjen setter Follo inn sitt mål nr 24 for kvelden. Og tar dermed sitt første Rema 1000-ligaen poeng i sin første hjemmekamp på øverste nivå.

Sola – Fana 27-31 (14-17)

Første hjemmekamp for Sola etter at de er tilbake på øverste nivået i Norsk Håndball. Og første bortekamp i Rema 1000-ligaen for Fana – som er inne i sitt andre år på øverste nivå. De to lagene møttes for knappe to uker siden til Lerøy Elitcup i Bergen. Den gang var det Sola som trakk det lengste strået og vant med ett lite mål i siste sekund av kampen. Kun to minutter bruket Sola på å ta ledelsen 3-0, men jentene fra Bergen kjempet seg inn igjen i kampen og ledet 17-14 til pause. Gjestene gav aldri fra seg ledelsen, og kampen endte til slutt 31-27 til Fana.

Oppsal – Molde Elite 25-26 (15-17)

Molde er av de andre lagene tippet som medaljekandidat denne sesongen mens Oppsal er tippet litt lenger ned på tabellen. Oppsal skriver på sine hjemmesider at: «kampen gikk i rykk og napp for Oppsal sin del. Hjemmelaget kom svakt i gang, og Molde kom tidlig i føringen med 4 mål. Oppsal kriget seg inn i matchen igjen og midtveis i omgangen lyste måltavla 7-7. Molde dro imidlertid i fra på ny, en ledelse de holdt fram til pause».  I andre omgang stod kampen en periode og vippet begge veier, men Molde ble for sterke og tok sine første to peong i årets Rema 1000-ligaen. Etter å ha slått Oppsal med knappest mulig margin.

Aker Topphåndball – Byåsen Håndball Elite 24-27 (13-15)

En tett kamp der lagene følger hverandre til det er igjen tre minutter av første omgang. Da sikrer bortelaget seg en luke på tre mål, hjemmelaget scorer en gang til før pause og lagene går i garderoben med 15-13 ledelse til gjestene.

En ledelse de beholdt gjennom hele andre omgang, Aker tok i perioder innpå, men seirern til Byåsen var aldri direkte truet. Og kampen endte med to nye poeng til jentene fra Trondheim