• Follo HK Damer. Foto: Knut Stenseth/ØB

Follo tok sine første poeng søndag

«Håndballspiller» og Trond Sørøy snakket med Tina Camilla Magnus før kampen mot Gjerpen

Tar Follo HK Damer sine første seriepoeng når de på søndag tar imot Gjerpen i Stil Arena?

Tina Camilla Magnus (25) er inne i sin andre sesong som seniorspiller i Follo og hun forteller at det betyr veldig mye for henne å spille eliteseriehåndball med klubben hun spilte for under oppveksten.

Tina Camilla Magnus: «Jeg er opprinnelig fra Ski og det er gøy å være tilbake i Follo. Det betyr veldig mye for meg å spille i eliteserien med klubben min Det er veldig stas å spille på hjemmebane foran de menneskene jeg har vokst opp sammen med.»

Ta nivået.
«Sesongstarten har vært tøff, men det var vi klar over at denne ville bli. Vi har pratet mye om det, det ville ha vært en bombe om vi hadde tatt poeng i noen de kampene vi har spilt frem til nå. Vi har fokusert på egne oppgaver og det å bli bedre og ta nivået som er i eliteserien. Det har vært tøft men vi har klart å la resultatene prelle av oss og selv om det har vært surt å tape så har vi klart å komme oss videre til neste uke uten å være altfor mye preget av det.»

Åttendelsfinale i NM mot Fredrikstad.
«Det var en morsom kamp vi spilte mot Fredrikstad på onsdag, det var spenning helt til slutt. Synd vi ikke fikk med oss den seieren. Det var ekstra surt å tape siden vi følte vi hadde seieren innen rekkevidde. Vi møter Fredrikstad igjen i neste uke og skal prøve å ta revansje da – selv om vi vet at det vil bli tøft.»

Positiv kamp.
«De gode periodene varte mye lengre i kampen mot Fredrikstad enn i de andre kampene vi har spilt i år. Det var veldig positivt. Vi var flinke til å hente oss inn igjen og holdt nivået oppe hele veien selv om det glapp i siste minutt. Vi tar med oss det som var bra i den kampen og det var godt å se at vi holdt følge med Fredrikstad hele kampen.»

Spiller mer disiplinert.
Vi gjør ikke de dumme avslutningene lenger som vi hadde litt av i fjor, nå blir vi straffet med en gang om vi gjør det. Vi har et høyere tempo i spillet og er flinkere nå til å ta vare på ballen og komme til bedre muligheter. Det har heller vært det skuddtekniske som det har skortet på. Når det gjelder forsvarsspillet vårt så synes jeg at vi slipper inn litt for mange mål til tider, men at vi stadig blir bedre.»

Gjerpen på søndag.
«Det blir spennende mot Gjerpen på søndag – det blir en ny tøff kamp for oss. Gjerpen har hatt to gode resultater i serien i det siste og vi må krige godt i den kampen for å ta poeng. Vi tenker at det er på tide med en revansje fra tapene i kvaliken i våres. Vi skal gjøre alt for å ta de to poengene, det er viktige poeng for oss å ta med videre.»

Må ha fokus.
«Det handler om å være nøyaktige og fokuserte i 60 minutter, at vi er på og ikke slipper oss ned. Vi må ha fokus på forsvar når vi står i forsvar og ikke la det glippe. Vi ønsker å holde intensiteten oppe gjennom hele kampen.»

Møter Dorthe Groa.
«Gjerpen har Dorthe Groa som har gjort det veldig bra og laget er i form. Dorthe er en god drivkraft for Gjerpen og kan vi stoppe henne så har vi større muligheter enn om vi lar henne få herje som i de siste kampene.»