Flott løft for Glassverket – har grep om bronsen

Det ble en skikkelig bronsekamp i en godt besøkt Drammenshall. Glassverket vant 30-24 og har et grep om bronsen!

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Med 8-måls seier kunne Glassverket sikret medaljen allerede i kveld, men aller viktigst var det å vinne kampen.

Etter en begredelig oppvisning i Kristiansand søndag, var det nok mange som var spente på dagens kamp. Den bekymringen gjorde GIF-jentene ettertrykkelig til skamme i Drammenshallen i kveld.

For Vipers-kampen var definitivt tilbakelagt og Glassverket var tilbake i godt gammelt slag. De hadde grep om kampen fra så og si start til slutt og vant komfortabelt med 6 mål – 30-24.

I dag var det en skjerpet gjeng som stod frem og leverte som et lag – en skikkelig lagseier, som kaptein Christensen kommenterte på Eurosport Norge etter kampen.

Det var også en meget blid trener Oustorp som ble intervjuet på TV og som ga tydelig uttrykk for hvor stolt han er over dette laget.

På søndag møter Glassverket Oppsal på bortebane til siste runde i GRUNDIGligaen. Med ett poeng i den kampen er vi sikret bronse – selv om Byåsen skulle klare å slå Larvik.

Det er ikke lite turbulens dette laget har vært gjennom i løpet av sesongen. Vi bøyer oss i støvet for det de har prestert, i Champions League, EHF-cup og GRUNDIG-ligaen!

Så får vi håpe årsmøtet i Glassverket IF i morgen vet å sette pris på hva de har, og legger opp et løp som kan sikre ett av norges beste kvinnelag i håndball et videre liv i Drammen.

Til politikere og næringsliv i Drammen:
Nå gjelder det å kjenne sin besøkelsestid. Det ville være et nederlag for Drammen, en by i stor utvikling, å stå igjen med elitesatsing kun på herresiden (Godset og DHK).

Resultater i GRUNDIGligaen kvinner i kveld:

Larvik – Vipers Kristiansand 30-32
Tertnes – Stabæk 34-31
Glassverket – Byåsen 30-24
Rælingen – Oppsal 25-21
Gjerpen – Storhamar 26-30

Vipers seier i Vestfold var Larviks første hjemmetap i serien siden 1999 – og første tap i serien siden 2001.

Glassverket har med dagens seier festet et grep om bronsen;
Glassverket har 29 poeng foran Byåsen 27. Byåsen må vinne mot Larvik i serieavslutningen, og samtidig må Oppsal slå Glassverket.

Hvem var publikumsfavoritten i dag? Du stemmer på www.publikumsfavoritten.no innen torsdag kl 1800!

(Av Glassverket)