Fire dueller for kvinner onsdag og to dueller blant herrene

GRUNDIGligaen for kvinner byr på fire dueller mens to kamper spilles på herresiden onsdag 12.november. I Halden jakter Byåsen revansje.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

For cup-exiten i kvartfinalen var tung å svelge for trønderne, som i mange år har hatt romjulstur til Oslo Spektrum som nær sagt en tradisjon.

I år må trønderne se finalen fra sofaen, mens HK Halden ypper seg mot Larvik.

Cup er imidlertid cup. Nå er det seriespill som gjelder, og det er to lag på jakt etter viktige poeng for å holde hodet over kvalikstreken som setter hverandre i stevne i Remmenhallen.

Bare tre seiere på åtte kamper er uvant kost for Byåsen, som med et uavgjortresultat i tillegg har syv poeng på 7.plass. HK Halden har seks poeng på 9.plass, to poeng mer enn østfold-rival Fredrikstad på kvalikplassen.

Fredrikstad møter imidlertid bunnplasserte Nordstrand, og vi utelukker ikke at FBK tar sin tredje seier for sesongen i denne.

I motsatt ende av tabellen er det klart for et meget interessant toppoppgjør i Drammen; Glassverket tar i mot Tertnes. GIF-jentene er på sølvplass med 14 poeng, Tertnes er fire poeng bak, og de 10 poengene holder til en 4.plass foreløpig.

Onsdagens kanskje klareste favoritt må sies å ha tilhold i Vestfold. Larvik møter 11.plasserte Stabæk, og selv om bagene er pakket for tur til Frankrike i Championa League, har Larvik mer enn nok rutine til å hente hjem sesongens niende av ni mulige seiere i serien før avreise.

De fire kmpene i GRUNDIGligaen for kvinner spilles slik onsdag 12.november:

1800: Glassverket – Tertnes i Drammenshallen
1800: HK Halden – Byåsen i Remmenhallen
1830: Larvik – Stabæk i Arena Larvik
1900: Fredrikstad – Nordstrand i Kongstenhallen

På herresiden er tre av fire lag som skal i aksjon fra den nedre halvdelen av tabellen. Bodø er unntaket på 3.plass, som denne onsdagen tar turen til et Nøtterøy-lag i poengnød på nedrykksplass.

For Bækkelaget handler det om å holde seg minst de to poengene foran kvalikplassen slik status er i dag, mens Stord er tabelljumbo med bare to poeng opp til nettopp BSK på 8.plass.

Tabellen inneholder hele fire lag på fire poeng i bunn, så å påstå at noen lag er dårligere stilt enn andre i bunnstriden ville være ren løgn. Her kan kort sagt ALT skje når lagene tar fatt på sin 9.runde for sesongen.

For de to herrekampene er menyen slik:

1800: Bækkelaget – Stord i Oppsal Arena
1900: Nøtterøy – Bodø i Nøtterøyhallen

Samtlige seks kamper onsdag sendes på TV2 Sumo, mens HåndallXtra på TV2 Sportskanalen og TV2 Sumo følger all spenning direkte, med analyser, kommentarer og intervjuer.

Det er bare å glede seg til onsdagens håndballunderholdning på toppnivå!

(NTH Web.red)