• Foto: Anita H. Gotehus / Østlendingen

Fikk «halve laget» utvist

Elverum slo til slutt Lillestrøm 30-22 i den nest siste serieunden i GRUNDIGligaen. Men det var utvisninger som etterhvert preget kampen, med flere EHH-spillere på tribunen enn på benken.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Elverum startet kampen svakt, men overtok etterhvert initiativet fullstendig. Fra 12-13 gikk de hvite og sorte til 23-13, og nærmest paralyserte Lillestrøm-spillerne.

Særlig våknet Erik Thorsteinsen Toft i den perioden i 2.omgang, med en skuddarm som åpenbart fikk finstilt siktet etter pausen.

Men dessverre for Toft ble gleden kortvarig. For midtveis i 2.omgang ble det rødt kort på Toft, og da startet også utvisningskaoset for Elverum.

Det skjedde etter at han hadde fått et slag i munnen av Lillestrøms Stian Gabrielsen, i følge Østlendingen.

– Det var gang nummer to han slo meg i munnen, så jeg reagerte med å dytte ham unna, forklarer Toft. Han ble slett ikke sittende alene på tribunen. Bare minutter etterpå fikk han selskap av bestekompisen Petter Øverby, som også måtte ta turen opp blant tilskuerne, etter å ha pådratt seg sin 3. tominutter for kampen.

Og det var ikke rent få tominuttere som haglet over hjemmelaget. Elverum pådro seg smått vanvittige elleve tominuttere, mens gjestene fra Lillestrøm i samme periode hadde fått tre.

Det skal også sies at de totalt 14 tominutterne ble utdelt i en kamp som slett ikke var av det stygge slaget.

For Øverby og Toft ble ikke sittende ensomme lenge. Etter hvert måtte både Tine Poklar og Kristian Bliznac se kampen fra tribuneplass. Elverum hadde dermed flere spillere på tribunen enn på benken.

Oppdatering søndag kveld:

Elverum-treneren har bekreftet at laget pådro seg de røde kortene med vilje. Dette for, i følge Michael Apelgren, å unngå at nøkkelspillere går inn i sluttpillet med fare for karantener. De mange utvisningene kan derfor ikke lastes hvilket nivå dommerne la seg på i kampen.

Diskusjonene raser nå i sosiale medier om hvorvidt Apelgren og Elverum bør straffes for manglende fair play. Om utvisningene og Apelgrens bekreftelse av at disse var bevisste vil få et etterspill, skal vi ikke si noe om.

Elverum – Lillestrøm var en av seks dueller i den fulle runden i GRUNDIGligaen for menn søndag 19.mars. Resultatrekken ser slik ut:

Elverum – Lilletrøm 30-22
Kolstad – St Hallvard 32-25
Haslum – Halden 31-29
Drammen – ØIF Arendal 19-27
Bækkelaget – FyllingenBergen 30-35
Bodø – Falk Horten 26-23

Hvem var din favoritt på banen i dag? Stem på Publikumsfavoritten innen mandag kl 1800!