Fikk gullmedaljene etter historisk hjemmetap

18 år og 15 dager etter siste tap på hjemmebane i serien ble Vipers for sterke for seriemester Larvik Håndballklubb og vant 32-30.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

6590 dager og 202 hjemmekamper i serien har gått siden tapet for Stabæk 14. mars 1999. Nå har den 18 år lange rekorden også fått sin sluttdato i historiebøkene.

I tillegg ender tapet rekken av ordinære seriekamper uten tap, medregnet både hjemme- og bortekamper. Helt siden tapet for Nordstrand 18. januar 2001 har ikke Larvik tapt en ordinær seriekamp. Nå er den rekka også slutt, etter 353 kamper og 5824 dager.

To vanvittige rekorder som sier noe om Larvik Håndballklubbs solide posisjon i håndball-Norge. Nå var riktignok gull- og sølvmedaljene fordelt før kampen, men det var mye prestisje som sto på spill i denne kampen.

Larvik ledet aldri da sølvjentene fra Vipers vant 32-30 og satte punktum for Larviks utrolige rekorder i norsk håndball. Tine Stange ble kåret til Larviks beste spiller i kampen. Med sitt 11. seriegull rundt halsen ble det en følelsesmessig berg- og dalbane.

– Det var veldig rart å skulle være glad når man har tapt. Det var en veldig merkelig følelse, men sånn ble det og det er vi som står her med gullmedaljen. Det skal vi være glad for, men det var ikke sånn det skulle se ut, sier hun.

Larvik HK fikk gullmedaljene for klubbens 19. seriemesterskap. Kristina Rosten, som har kommet inn i de siste kampene, var igjen med og ble dermed en av tre som tok sitt første seriegull med Larvik.

Disse er seriemestere med Larvik Håndballklubb 2016/17: Sandra Toft Galsgaard, Anja Hammerseng-Edin, Marit Malm Frafjord, Karoline Dyhre Breivang, Gro Hammerseng-Edin, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Alma Hasanić Grizović, Vilde Ingeborg Johansen, Kristine Breistøl, Lena Løwe, Tine Stange, Thea Mørk, Sanna Solberg, Amanda Kurtović, Kristina Rosten, Alina Wojtas, Gabriela Moreschi.

Selve seriespillet avsluttes i Trondheim søndag, da Byåsen er verter i siste serierunde.

Når serien er ferdigspilt venter sluttspillet. Som seriemester skal Larvik velge mellom de to siste lagene som er kvalifisert til sluttspillet, lagene på 7. eller 8. plass i serien. Det er ingen andre enn Sola og Oppsal som kan havne på disse plassene. En av dem blir altså Larviks motstander i sluttspillets kvartfinale.

Tine Stange. Foto: Svein André Svendsen

Resultater i GRUNDIGligaen kvinner i kveld:

Larvik – Vipers Kristiansand 30-32
Tertnes – Stabæk 34-31
Glassverket – Byåsen 30-24
Rælingen – Oppsal 25-21
Gjerpen – Storhamar 26-30

Glassverket har med dagens seier festet et grep om bronsen;
Glassverket har 29 poeng foran Byåsen 27. Byåsen må vinne mot Larvik i serieavslutningen, og samtidig må Oppsal slå Glassverket.

Hvem var publikumsfavoritten i dag? Du stemmer på www.publikumsfavoritten.no innen torsdag kl 1800!