Femte strake for Fredrikstad

Fredrikstad – Gjerpen: 33-19

Skrevet av Trond Sørøy i Håndballspiller.

Fredrikstad er formlaget i eliteserien og har 5 seire på de 5 siste kampene. Laget har klatret helt opp til femteplass etter at laget opplevde å ligge sist på tabellen i starten av sesongen. I dag ble Gjerpen slått med hele 14 mål etter at Fredrikstad ledet 13-11 til pause.


Sentrale på Fredrikstad ble som forventet Dorthe Groa og Andrea Rønning. Duoen som spilte for Gjerpen forrige sesong var svært viktige i hjemmelagets angrepsspil og regisserte denne seieren. Dorthe ble også kampens toppscorer med 6 mål.

Dorthe Groa sa dette rett etter kampslutt:

«Vi kom litt skjevt ut siden vi ikke tok noen dueller i forsvar. Vi lot Gjerpen gjøre som de ville. Vi ga de for mye rom og fant ikke helt ut av det sammen vi i forsvar. Men vi visste at det ville løsne for oss etter hvert. Vi snakket om det i garderoben at vi skulle brette opp armene og gå utpå der og gjøre jobben, og heldigvis så løsnet det for oss.»

 

«Vi var bedre i forsvar i andre omgang og kjørte mer etter Gjerpen. Vi viser også at vi har en litt bredere stall og kan gjøre flere bytter. Jeg følte kanskje at Gjerpen ble slitne. Vi gjorde det også vanskeligere for de ved at vi stod bedre i forsvar. Så jeg er fornøyd med hva vi viste i andre omgang.»

«Jeg håper at vi nå kan begynne å sette preg også i starten på kampene. Mot Byåsen brukte vi også mye tid på å komme i gang. Jeg føler at det er det vi må jobbe litt med nå, at vi er med fra starten av.»