• Foto: Eirik Brekke

Fana og Oppsal utklasset motstanderne

Kveldens resultater:

Fredrikstad – Molde: 26-26

Molde dro fort i fra, og det tar hele 9 minutter før FBK klarer å sette første ball i målet, men da har bortelaget allerede satt inn 6. Fredrikstad starter sakte, men sikkert en opphenting, og med 7 minutter igjen av omgangen står lagene likt på 10-10. Hjemmelaget kan tilslutt gå opp i en ledelse, og tar med seg 15-13 til pause. Andre omgang blir desto mer jevn, og lagene veksler på med å ligge 1-2 mål foran. Med i overkant av 2 minutter igjen av kampen går Molde ett mål foran. Og det er ikke før det er 7 sekunder igjen av kampen at Fredrikstad klarer å utligne.

Follo – Fana: 20-34

Follo inviterte til fest, med gratis inngang i Stil Arena, og det var hele 1161 tilskuere som dukket opp. Dessverre klarer ikke Follo å levere for de tilmøtte. Hjemmelaget har kun 7 nettkjenninger på de første 30 minuttene, mens Fana disker opp med scoringer fra alle posisjoner. Til pause står det 7-20, og spørsmålet er bare hvor stor avstanden vil bli før kampen er over. Hjemmelaget våkner heldigvis litt i de siste 30 – redningene begynner å komme, og forsvaret begynner å våkne. Fana vinner faktisk bare andre omgang med ett mål; 13-14. Dessverre for hjemmelaget var kampen tapt etter første omgang.

Oppsal – Gjerpen: 30-15

Hjemmelaget startet kampen klart best, og kan i første omgang sette en solid ledelse på kampen. Lagene går til pause med 15-9 på tavla. I andre omgang blir avstanden bare større og større, og det blir aldri noen tvil om at poengene kommer til å bli i Oppsal Arena. To viktige poeng for Oppsal, som da skaffer seg en luke foran de 3 nederste på tabellen. De står nå med 9 poeng, 5 poeng foran Gjerpen, før ferien.