Fana Håndball – ny i eliteserien

Med spitter ny hjemmearena blir det en spennende sesong for eliteseriens «fersking»

Fana Håndball Elite, et ukjent navn i Elitesammenheng men godt kjent fra 1.divisjon etter 6 sesonger i den nest øverste divisjonen.

Elitelaget er flaggskipet til Fana IL sin håndballgruppe, og nå altså klare for sin første sesong i eliteserien. Laget består av en gjeng herlige jenter i alderen fra 17 til 35 år. En spredning i alder som gjør Fana til et heller ungt lag, med en gjennomsnittsalder på 21 ½ år (for den som er glad i tall og statistiske oversikter så er over halvparten av jentene under snittalderen).

Nok om det – gjennom årene i 1.divisjon har jentene aldri vært dårligere enn nr 9, som de ble i 2013/2014 sesongen. I sesongene etter det har jentene fra Fana alltid vært topp 5. Til de i 2017/2018 sesongen kronet det hele med 1.plass og opprykk.

Etter at opprykk til eliteserien var sikret i vår, begynte jentene umiddelbart med forberedelser til neste sesong. I første omgang med fokus på styrkeøkter.

Vel hjemme etter ferien var jentene klare for ny innsats, og nå i splitter ny hjemmearena😊 Fana Arena. Som offisielt ble tatt i bruk nå i helgen under Lerøy Elitecup.

Stallen er større i år enn tidligere sesonger, men er likevel ikke «kjempestor». Tre nykommere, Vilde Ueland, 24 år gammel bakspiller, som kommer fra 1.divisjon og by-rival Viking TIF. Fra Glassverket har Fana fått venstre kant Amalie Henriette Finrud Jøsendal, også hun 24 år. Yngstemann på laget er 17 år gamle Aurora Kjellevold Hatle, venstre bakspiller som kommer fra bydelslaget Kjøkkelvik i Bergen.

En knallhard treningsperiode ble avsluttet med Lerøy Elitecup i Fana Arena nå i helgen. Her møttes Fana, Tertnes, Viking TIF og Sola. Fana vant komfortabelt over både Viking TIF og Sola. Det ble som forventet en mer spennende kamp mot Tertnes. Der Fana jentene «sjokk-åpnet» og ikke slapp Tertnes nevneverdig inn i kampen før det var gått 25 minutter av første omgang. Det ble til slutt tap for laget fra «andre siden av byen.

Ifølge trener, Erlend Lyssand fikk han flere gode svar under helgens turnering. Det ble prøvd ut litt nytt, samtidig som de fikk sjekket at «det gamle» fremdeles er på plass. Det var tydelig at jentene har trent godt i sommer, både fart og styrke begynner å sitte. Nykommerne har glidd godt inn på laget og ser ut til å finne seg godt til rette. Nå venter en ukes treningsleir i Spania med terping på angrepsspill og justering av detaljer.

Slik at alt er klart til første ordinære kamp, som er NM kamp mot Fyllingen 30.august. Første eliteseriekamp for jentene fra Fana er 09.september borte mot Skrim Kongsberg mens første hjemmekamp er mot Molde 22.september

📷: Kim Søderstrøm

 

Tipp tabellen og vinn!